Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.01.2010.
21:57
Vestionline A

Afera: Žena irskog ministra - seksi baka!

Supruga šefa severnoirske vlade, Iris Robinson, imala je aferu sa 40 godina mlađim muškarcem zbog koje je pokušala samoubistvo, otkrili su novinari u dokumentarcu emitovanom sinoć na Bi Bi Si-ju.

Iris Robinson: U Irskoj je zovu seksi baka
 
Kako piše "Guardian", 60-godišnja Iris je i inače njegovala imidž seksi bake, emotivne, glasne, ekscentrične i glamurozne, vozila se u svom Mini Kuperu, a iza sebe ostavljala oblak parfema.

Ali, istovremeno je bila i stroga evangelička hrišćanka, koja je javno govorila kako se moli za lidere severnoirskih katolika, Martina Mek Ginisa i Džerija Adamsa, jer bi “htela da ih Isus spasi”, a i u politici je propovedala Božije zakone, kojih se, na kraju, sama nije držala.

Posle Bi Bi Si-jevog dokumentarca, najveći problem Iris Robinson verovatno neće biti licemerje, nego to što je svom 19-godišnjem ljubavniku Kirku Mek Kambleju dogovorila zajam od 50.000 funti, a potom to "propustila" da prijavi službama za sprečavanje sukoba interesa u parlamentima u Vestminsteru i Belfastu.

Bi Bi Si tvrdi da je petomesečnu aferu s Mek Kamblejem, danas 21-godišnjakom, Iris Robinson započela nakon smrti njegovog oca. Obećala mu je pomoć, pa je nagovorila dvojicu porodičnih prijatelja, građevinare Kena Kampbela i Freda Frasera, da Mek Kambleju pozajme 50.000 funti sa kojima bi otvorio vlastiti biznis. Od tog je iznosa sama uzela 5.000 funti kako bi otplatila vlastite dugove, što mediji opisuju kao neku vrstu provizije.


Ljubavnik dobio kafić

Potom je Mek Kambleju predložila da se prijavi na konkurs za iznajmljivanje kafića uz obalu reke Lagan. On je pobedio na kokursu, o čemu je glasalo gradsko veće čiji je Iris član. Ni ovde nikog nije izvestila o svom sukobu interesa.

Veza je pukla zbog svađe oko tog istog novca. Iris je tražila da Mek Kamblej vrati zajam. Htela je da ispiše ček od 20.000 funti na njeno ime, opet kako bi vratila dugove, te 20.000 na ime jedne crkve.

Kad je doznao za aferu?

 

Prema tvrdnjama Bi Bi Si-ja, prvi ministar Severne Irske, Peter Robinson, za aferu i za novac doznao je u decembru, iako on to negira.

 

Pokažu li se te tvrdnje istinitim, Robinson će biti u politički teškom položaju. "Irish Independent" piše kako je već preksinoć bio pod pritiskom da odstupi s čela vlade zbog optužbi da je pomogao supruzi da zataška celu priču.

 

Njegov zamenik u koalicijskoj vladi, političar republikanske stranke Sin Fajn Martin Mek Ginis, juče je zatražio hitan sastanak s Robinsonom kako bi dobio pojašnjenja o “finansijskim otkrićima” i njihovim implikacijama.


 
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online