Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 30.01.2012.
00:12
Večernje novosti A

Gorbačov nastavlja “rat“ sa Putinom

Mihail Gorbačov, poslednji lider Sovjetskog saveza, u svojim novinama nastavlja rat sa predsedničkim kandidatom Vladimirom Putinom, predlažući sada da se promeni Ustav Rusije.

Društvo se probudilo i traži svoja prava: Mihail Gorbačov
 

Očito je da se “otac perestrojke“ angažovao pred predsedničke izbore, a predlog o promeni Ustav obrazlaže potrebom da se Rusija “oslobodi samodržaca“. U tekstu “Prema tome, narodni referendum“, u moskovskom listu “Nova gazeta“ čiji je Mihail Gorbačov suvlasnik, on objašnjava da bi trebalo održati referendum sa pitanjem: podržavate li vi političku i ustavnu reformu koja bi likvidirala “samodržavlje“ i garantovala vlast naroda?
 

“Bojim se da je Zjuganov kukavica“

Predsednički kandidat Sergej Mironov je spreman da u eventualnom drugom krugu podrži komunistu Genadija Zjuganova, pod uslovom, da je on spreman da se bori protiv Putina.

- Zjuganov može da govori zvučne parole, ali ja znam da se on više od svega boji da pobedi na izborima - tvrdi Sergej Mironov, lider socijaldemokratske Pravedne Rusije. - Bojim se da će se Zjuganov, kao i 1996. godine, kukavički ponašati na izborima - rekao je Mironov.

Gorbačov prognozira da se uskoro u Rusiji može pojaviti “nova snažna demokratska partija“ sposobna da uzme na sebe inicijativu promene ruskog ustava. Takvu partiju će stvoriti građani koji su za poštene izbore.


Analizirajući decembarske demonstracije Gorbačov piše da se “društvo probudilo i da traži svoja prava“.


Vladimir Putin do sada nije odgovorio nijednom na kritike Mihaila Gorbačova. Za vreme maratonskog TV intervjua krajem 2011. godine Putinu je postavljeno pitanje kako bi se on ponašao da je bio na mestu Gorbačova kad se raspadao SSSR. Sadašnji ruski premijer je odgovorio, ne spominjući nijedno ime, da je pravovremenim reformama trebalo spasavati veliku zemlju, a ne plašljivo zabijati “glavu u pesak“.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2012. 04:08
Tebi i Cedomiru-CEDI prasku, treba dati turski ili americki specijalitet! Turski specijalitet - svilen gajtan, kolac namazan lojem, i cetiri konja sa konopcima sto vuku na sve strane. SLICAN specijalitet primenjivali su i americki KAUBOJI U RAZLICITIM VARIJACIJAMA. Drugi americki specijalitet [ dugo primenjivan] je zakopavanje u pesak do glave na temperaturi + 45 C. Prvi je rasturio SSSR-a, a da nije trepnuo okom, plus nema stida za jedan mikron.Drugi Ceda [ drogeras], blati Republiku Srpsku i zaista zasluzuje jedan od gore pomenutih specijaliteta. Obojica poseduju totalo negativnu energiju!
Ponedeljak 30.01.2012. 01:48
He...he...mora da mu se te novine, koje mu je usput receno valjda deda ostavio u naslijedje, slabo prodaju, pa i on morao opet da stane u red za "honorare" zapadnih fasista sto su bacili oko na ruska bogatstva...Mizerija...
Ponedeljak 30.01.2012. 07:02
ovaj americki placenik jos uvek talasa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online