Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 19.01.2012.
13:29
J. Batković - Vesti A

Srbina u lovu ubio dečak

U Klivlendu je na groblju Svetog Teodosija sahranjen Nikolas Nerić (26), koji je 10. januara nastradao nesrećnim slučajem, pošto ga je u lovu ubio 13-godišnji dečak.

Nikolas Nerić sa suprugom Stejsi
 



Nikolas je ujutro otišao u Grand River, sat vožnje istočno od Klivlenda, prema Pensilvaniji. U tom mestu je poznato lovište na divljač, a to je bio je poslednji dan dozvoljenog lova na jelene. Nik je pored reke sakupljao uzorke za svoju laboratoriju kada ga je ustrelio 13- godišnji dečak koji je bio u lovu sa starijim bratom.
 

Brat dečaka koji je pucao, Den Miler, pozvao je policiju i rekao da je njegov brat ubio čoveka. Prema nezvaničnim informacijama, to se desilo 45 minuta nakon kobnog pucnja, a Nerić je za to vreme stigao da javi supruzi da je pogođen.
 

Nerić je bio veliki ljubitelj prirode i uživao je u lovu, ribolovu i kampovanju. Njegovo prvo iskustvo u kampovanju je bilo sa izviđačkom grupom koja je visoko kotirana u Americi. Bio je borac za očuvanje prirode i trudio se da bude za primer u tome. Tako su ga često viđali kako putuje biciklom, a u bašti je sam uzgajao povrće.

POslednji oprošaj od Nerića
 

Voleo je da svira sa prijateljima, posebno sa grupom Mosi Čops. Nik je bio obrazovan čovek. Završio je Bruklinsku gimnaziju i primio mnogo akademskih nagrada. Radio je na doktorskoj disertaciji iz biohemije na Klivlendskom državnom univerzitetu, gde je diplomirao hemiju. Za vreme studija primio je mnoga priznanja uključujući besplatno školovanje za diplomske i postdiplomske studije. Bio je i član veslačkog tima.
 

Iza Nikolasa Nerića ostali su supruga Stejsi, roditelji Sekula u Julija, sestra Tanja i zet Nikolas Santana, zatim baka  Milijana Nerić, stric i strina Nikola i Meri Nerić, kao i rođake Samanta i Gabrijela Nerić, tazbina Geri i Rozmari Hajkamp, mnogobrojna rodbina,  kumovi i prijatelji u Americi i Srbiji.

Odan crkvi


Nerić je bio zaposlen u Klivlendskom institutu očne klinike. Bio je aktivan član saborne crkve Svetoga Save, gde je pohađao veronauku i učio srpski jezik od detinjstva. Redovno je služio u oltaru. Takođe je bio član Folklornog ansambla Srbija. Upamtili su ga kao čoveka od reči, briljantnog uma, sa produhovljenim smislom za humor, odanog prijatelja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.01.2012. 14:19
Да Господ опрости душу свога слуге Николаса и прими га у његово наручје. Јер је он сведржитељ и свеисцјељитељ овога свијета и њему славу узносимо, једнином Богу у пресветој тројици Оцу и Сину и светоме Духу, сада и увијек и у вјекове вјекова. Амин
Četvrtak 19.01.2012. 18:09
Код нас у Србији ловци лове у насељеним местима, поред јавних путева и спортских терена. Сваке сезоне јурим ту багру која ми пуца на 20 метара од куће. Јутро започињу пијанчењем у оближњој самопослузи, а онда тамане све што мрда у трави, не водећи рачуна где и на кога пуцају. Изгледа да им се више не диже на жене, па крећу да убијају животиње јер их очито то пали. Не знају да није никакав спорт ни вештина убијати незаштићене животиње. Кад се већ бусају да је то неки спорт, што се лепо не поделе на партизане и немце па слободно удри једни по другима, па ко преживи. Тако ћемо и невине животињ и ми којима се још диже на жене, бити поштеђени њиховог бестијалног оргијања.
Petak 20.01.2012. 08:55
Odakle puška u dečjoj ruci, da nije stariji brat pucao, pa u dogovoru sa mlađim naterao ga da prizna, mlađi će svakako biti mnogo blaže kažnjen.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online