Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.01.2012.
21:22
Vestionline A

Kurs broda učinio sudar neizbežnim

Italijanska policija locirala je tačno mesto gde je stena probila trup turističkog prekookeanskog broda "Kosta konkordija" i izraženo je uverenje da se nesreća nije mogla da se izbegne, jer se brod kretao previše blizu grebena.

"Skoro smo stoprocentno sigurni da smo pronašli tačku udara. Prolazak broda tako blizu stena učinio je da je udar praktično bio neizbežan", rekao je neimenovani zvaničnik iz ronilačkog tima italijanske policije.

Brodolom je bio neminovan: Kosta Konkordija

Mesto udara, koje je na dubini od oko osam metara, nalazi se na samo 10 metara od stene koja je iznad mora i na oko 30 metara udaljenosti od obale ostrva Điljo na zapadu Italije.

Kapetan broda Franćesko Sketino optužen je da je brod težak 114.500 tona

Monti: Sprečiti izlivanje nafte

 

Nesreća broda "Kosta Konkordija" "mogla je i morala" da se izbegne, rekao je danas italijanski premijer Mario Monti i dodao da vlada čini sve da spreči ili umanji izlivanje
goriva iz broda u more.

 

U današnjem obraćanju javnosti, Monti se zahvalio stanovnicima malog ostrva Điljo koji su u svoje kuće primili 4,200 putnika koji su se spasili sa broda nakon što se kapetanovom greškom nasukao i prevrnuo.

dovezao opasno blizu obale, gde su stene probile trup posle čega je voda počela da ulazi i brod je potonuo.

Policijski ronioci locirali su i fotografisali sporni dio pod morem ali su danas prvi put o tome govorili u javnosti. Policijski zvaničnik nije želio da bude imenovan.

Isti zvaničnik rekao je da podvodne fotografije trenutno pregleda tužilaštvo koje istražuje olupinu i da zbog toga nisu dostupne javnosti.

Broj poginulih u nesreći broda "Kosta konkordija" povećan je juče na 11 pošto je pet tela, četiri muškarca i žena, pronađeno u potopljenom delu broda, koji je u petak uveče, 13. januara, naleteo na greben i potonuo nedaleko od ostrva Điljo.

Italijanski ronioci suspendovali su pretragu unutar prevrnute "Kosta Konkordije"  pošto se brod blago nagnuo sa mesta gde se nasukao u blizini toskanskog ostrva Điljo.

Javila se jedna ''nestala''

Jedna Nemica, koja je bila na spisku nestalih putnika nasukanog broda Kosta Konkordija, javila se danas italijanskim vlastima iz svoje kuće, saopšteno je danas u Rimu.


Posle te informacije, broj putnika koji se i dalje vode kao nestali smanjen je na 21.
Načelnik policije u Grosetu izjavio je da je nemačka policija potvrdila identitet Gertrude Gergens, posle čega je njeno ime izbrisano sa spiska nestalih.


Italijanske vlasti jutros su objavile imena nestalih, nadajući se da bi neko od njih mogao da bude živ i za sada se javila samo Gertruda Gergens.  Potraga za nestalima danas je obustavljena, jer se brod, koji leži na steni, pomerio i postoji bojazan da bi mogao da sklizne i potone, što bi ugrozilo živote spasilaca.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2012. 22:32
А онај филм о Титанику дао утисак да је то више практички непоновљиво, у доба данашње технологије...како смо мали и јадни.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online