Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.01.2012.
08:05
Beta A

Italija: Broj žrtava nesreće porastao na 6

Spasioci su rano jutros pronašli telo jednog muškarca u olupini luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija", čime se bilans žrtava nesreće broda, koji se pre dva dana nasukalo i prevrnulo u Tirenskom moru, popeo na šest.

Spasioci daju sve od sebe kako bi spasili što više ljudi
 

Spasioci, koji su cele noći tragali za nestalima, pronašli su u olupini telo putnika koji je nosio prsluk za spasavanje, javila je agencija Ansa. Putnik, čiji identitet nije saopšten, nalazio se u potopljenom delu broda.

Istražioci ispituju crne kutije

Kompanija "Kosta kroćere", koja je vlasnik luskuznog broda, saopštila je da je kapetan Sketino napravio ogromnu grešku i previše približio brod obali, zbog čega je došlo do udara u stenu i probijanja trupa kod obale Toskane. Stručnjaci kažu da se čini da rezervoari "Konkordije" nisu oštećeni, što umanjuje mogućnost od curenja goriva u more. Paolo Tronka, zvaničnik lokalne vatrogasne službe, izjavio je da će potraga trajati danonoćno, dokle god to bude potrebno. Istražioci ispituju dokaze iz "crnih kutija", kako bi utvrdili redosled događaja koji su prethodili katastrofi. Nesreća se dogodila po mirnom moru i povoljnim vremenskim uslovima. Ministar odbrane Đampaolo Di Paola, mornarički admiral, izjavio je da se čini da nesreća nije rezultat prirodnih ili tehničkih faktora. "Prema mojoj proceni, desila se ozbiljna ljudska greška, koja je imala drmatične i tragične

Još petnaestak osoba vodi se kao nestalo, a povređeno je oko 60 putnika i članova posade. Među njima je četvoro Italijana, dvoje Amerikanaca i četvoro Francuza.

Prva tri nađena tela su bila tela dva Francuza i jednog Peruanca, člana posade. U nedelju su pronađena tela jednog 86-godišnjeg Italijana i 68-godišnjeg Španca.

Zvaničnik Ambasade Srbije u Italiji potvrdio je u nedelju agenciji Beta da je na sigurnom četvoro državljana Srbije - tri putnika i jedan član posade.

Brod za krstarenje "Konkordija" bio je perjanica italijanske brodarske firme "Kosta" koja je izgradila tu ploveću palatu dužine tri fudbalska terena, kao hram zabave i uživanja.

Kao "Titanik" u svoje vreme, "Konkordija" je opisivana samo superlativima.

Nesreća se desila u petak uveče kada je brod sa 4.229 putnika i članova posade naleteo na greben blizu ostrva Điljo i pocepao korito, a potom se prevrnuo na bok.

Kompanija Kosta, koja je vlasnik broda, optužila je u nedelju kapetana broda za "greške", uključujući rutu broda i ponašanje u trenutku nesreće, kao i napuštanje broda pre putnika.

Kapetan Frančeško Sketino, koji to negira, nalazi se u pritvoru.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.01.2012. 08:34
Kažu novinari da je nesrećni lanac počeo na samom porinuću kada je, navodno, flaša šampanjca ostala čitava, ali prave uzroke treba potražiti u imenu kruzera. U rimskoj religiji Konkordija (latinski: Concordia) je bila boginja sporazuma, razumijevanja i bračne sloge. XD
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online