Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 14.01.2012.
19:06
Vestionline A

Utroba broda "progutala" 70 putnika, počinje akcija spasavanja

Zvaničnik italijanske obalske straže izjavio je danas da 70 ljudi, čija je sudbina nepoznata pošto se brod nasukao u blizini obale Toskane, mogu biti u "u utrobi broda".

Ronioci se spremaju da uđu u utrobu broda da bi našli 70 nestalih putnika

Kapetan Kosimo Nikastro izjavio je da se ronioci spremaju za rizičnu operaciju pregledanja potopljenog broda Kosta Konkordija u slučaju da je neko od putnika ostao eventualno zarobljen u brodu. Moguće je da se osobe koje se vode kao nestale nalaze na ostrvu pored kojeg se dogodila nesreća, izjavio je šef lokalne policije Đuzepe Linardi novinarima.

Kapetan Nikastro kaže da spasioci već satima sprovode detaljnu i opsežnu pretragu voda u blizini broda i da bi sigurno videli tela da ih ima.

Srbi nepovređeni

 

U ambasadi Srbije u Rimu za Blic su naveli da je na brodu bilo srpskih putnika koji su na kruzer ukrcali u luci Savona na severu Italije, blizu granice sa Francuskom. Beogradski mediji, pozivajući se na saopštenje predstavništva kompanije Kosta Krosiere, prenose da su turisti iz Srbije koji su bili na brodu dobro i da nisu povređeni.

Tri tela su pronađena kada se brod sa više od 4.200 putnika nasukao u petak kasno uveče u blizina malog ostrva Điljo.


Od 4.234 putnika i članova posade, među kojim je bilo 52 dece do šest godina, prema podacima brodovlasnika, za sada smo pronašli 4.165 putnika, što znači da nedostaje 70 osoba, ali tražimo praktično od vrata do vrata na ostrvu Điljo", izjavio je Linardi.

On je objavio izveštaj u kojem se navodi da su "tri osobe izgubile život i da je 14 povređeno". Prema podacima zdravstvenih službi, u nesreći je bilo četrdesetak povređenih, od kojih dve teško. Jednoj je povređena lobanja, a drugoj kičma i ona je prebačena u bolnicu u Sieni.

Među 3.200 putnika bilo je Italijana, Nemaca, Francuza, Britanaca, Amerikanaca, Hrvata, građana Bosne i Hrecegovine, Crne Gore, Srbije, kao i 1.000 članova posade.

Brod je u petak isplovio iz ruke Ćivitavekia kod Rima, a trebalo je da se završi u Marseju posle pristajanja na Siciliji, Sardiniji i u Španiji.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2012. 22:05
Stvarno je trebalo imati mnogo dara i napraviti ovakvu katastrofu u 21.vijeku i svom tehnikom koja je na rspolaganju. . Nikom nije jasno još uvjek kako se sve to moglo desiti.
Nedelja 15.01.2012. 09:02
Ogroman je broj ljudi za kojima se traga, i velika je katastrofa kako god posmatrate. Osiguranja brodova su velika pa je u sve moguce sumnjati! Postoje razni dogovori za koje kapetan broda moze biti apsolutno iskljucen!
Subota 14.01.2012. 23:40
Veoma sam uplasena! Moj blizak prijatelj treba biti pozvan na brod kao radnik. Covek je mlad i zaista cu biti pod stresom dok se ne vrati , posle ovakvih vesti !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online