Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 09.01.2012.
15:13
Blic A

Ubica Srba: Naučili smo ih lekciju koju će pamtiti čitav život

Loaj al-Zogbi, vođa islamističkog pokreta salafista Al-Mouinoun, osumnjičen je da je odgovoran za tri samoubilačka napada u Damasku kada je krajem prošle godine poginulo na stotine ljudi. Sirijske vlasti veruju da je glavni krivac iza ovih zločina Al-Zogbi koji je devedesetih godina učestvovao u ratovima na teritoriji Bosne i Hercegovine u koju je došao sa grupom mudžahedina iz Avganistana, preko Sudijske Arabije i Hrvatske, saznaju beogradski mediji.

Ovo je hrvatskom “Večernjem listu” otkrio Ahmed Munir, član odbora za nacionalnu sigurnost Sirije i član sirijskog parlamenta.

- Mogu da tvrdim da iza tri samoubilačka napada u Damasku stoji Loaj al-Zogbi i Al-Mouinoun, organizacija srodna Al Kaidi – rekao je Munir dodavši da sirijskim vlastima nije poznato gde se nalazi Al-Zogbi.

Ubijao Srbe i Hrvate za vreme rata u BiH: Loaj al-Zogbi

Munir je za hrvatski list otkrio do sada nepoznate podatke o učestvovanju ovog teroriste u ratovima na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

- Lično je izjavio da je iz Beča, preko Hrvatske ušao u BiH, gde se priključio brigadi Al-Mudžahed. Ratovao je na Igmanu, u srednjoj Bosni i istočnom Mostaru, a zadatak mu je pod okriljem saudijske humanitarne organizacije Al-Haramain preko Hrvatske u Bosnu prebacuje borce, oružje i novac - objasnio je Munir.

Al-Zogbi tada je koristio falsifikovana dokumenta, poput akreditacije UNHCR-a i Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske kao “službenika humanitarne organizacije Al-Haramain” sa prebivalištem u Zagrebu.

– Njemu je pomagao Abdulmuti al-Nemer, navodno direktor islamske humanitarne organizacije, koji je upravljao aktivnostima terorističkih ćelija u Hrvatskoj i BiH. Ova organizacija je zapravo služila kao logistički centar terorističke infrastrukture u obe zemlje – istakao je Munir.


Al-Zogbi je svoj boravak u BiH potvrdio u nedavnom obraćanju arapskim medijima.

– Prošao sam ratišta na Igmanu, u srednjoj Bosni, istočnom Mostaru. Rat u BiH je za nas bio nešto posebno, jer smo učestvovali u pobedi muslimanskog naroda nad nevernicima. Najzadovoljniji sam što smo Srbima i Hrvatima naneli poraz i naučili ih lekciju koju će pamtiti čitav život. Oni se više nikada neće usuditi da napadnu našu braću muslimane, jer znaju da ćemo uvek biti spremni da im pomognemo i branimo – izjavio je Loaj al-Zogbi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.01.2012. 15:39
Само још један доказ да је Ал-Каида љубљено чедо Америке и да између Амера и исламских фундаменталиста нема баш никакве разлике не само по методамо него и по циљу.
Ponedeljak 09.01.2012. 15:51
zato ce vas ameri dovesti do samounistenja,,,,za saku balija u pederaciji ce ubiti milione u arapskim zemljama.
Ponedeljak 09.01.2012. 16:06
Ovaj krvnik je dokaz da su nam Ameri veci neprijatelji od Irana i Sirije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online