Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.01.2012.
21:30
Srna A

Ubijen vođa kolumbijske bande "Urabenos"

Zvaničnici Kolumbije rekli su da je Huan de Dios, vođa moćne kriminalne bande, "Los urabenos" ubijen u policijskih operaciji u provinciji Čoko, na severozapadu zemlje.

Tužilaštvo tereti Huana de Diosa Usugu i njegovog brata Darija Antonija da su zajednički predvodili bandu Urabenos, koja je kontrolisala najveći deo trgovine drogom na severu Kolumbije.

Huan de Dios, vođa moćne kriminalne bande, "Los urabenos" ubijen je u u sukobu sa policijom koji je trajao 30 minuta
 


Policija je saopštila da je 44-godišnji Huan de Dios Usuga (44) ubijen pri pokušaju hapšenja na njegovom ranču u provinciji Čoko, dodajući da je u sukobu koji je trajao 30 minuta poginuo i jedan policajac, javlja Bi-Bi-Si. Snage bezbednosti i dalje tragaju za Darijom Antonijom Usugom.

Policija je saopštila da im je doušnik rekao da će Huan de Dios Usuga proslavljati Novu godinu na ranču u mestu Kasa Verde, u severozapadnoj provinciji Čoko.

Policija je rasporedila tim za specijalne operacije u oblast, koja je u nedelju pokrenula akciju na ranču. Usuga i njegovi telohranitelji su otvorili vatru i ubili policajca dok je iskakao iz helikoptera. Isti izvor navodi da je Usuga ubijen u razmeni vatre koja je usledila, dok su tri pripadnika bande povređena.

Deset naloga za hapšenje izdato je za Usugom zbog ubistava, prisilnih nestanaka i iseljavanja. Tužioci kažu da su dva brata Usuga kontrolisala bandu od 500 ljudi pod nazivom "Los urabenos", koja je dobila ime po istoimenoj oblasti na severu Kolumbije, odakle oni potiču. Veruje se i da je Dario Antonio bio na ranču, ali je uspeo da pobegne.

"Los urabenos" je jedna od grupa koje kolumbijska vlada zove "Bakrim", što je skraćenica za "bandas kriminales" (zločinačke bande).

Predsednik Huan Manuel Santos rekao je da te bande predstavljaju veliku opasnost za bezbednost Kolumbije, ističući da je borba vlade protiv "Bakrima" jedan od prioriteta.

Sreda 04.01.2012. 14:36
SVI STE CULI ZA BRIONE. Nekada je nas presednik svih nasih bratskih naroda, komunistickog opredelenja i Zapadnjackog usmerenja podrzavao sve diktatore sveta i onda stvorio pokret nesvrstanih iz zemalja treceg sveta i zemalja Kolumbijskog okruzenja. Mnogi teroristi koristili su plavetnilo ONDASNJEG Jadrana i gostoprimstvo "naseg" presednika- diktatora. Poznato je gostoprimstvo pokojnom [rahmetli] Gadafiju i obuka Palestinaca! BROD GALEB IMAO JE TU VRLO VAZNU ULOGU I BLIZINA Briona sa ITALIJOM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online