Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.12.2011.
11:03
Blic A

Tri puta prevario smrt, snimio film o njoj i umro

Iako je tri puta uspeo da, kako je sam govorio, prevari smrt, Ben Bridlav (18) iz Ostina u Teksasu preminuo je od infarkta na Badnje veče. Pre toga mu je pošlo za rukom da snimi nekoliko video priloga o svom životu, doživljajima kliničke smrti i o miru koji je osećao kada je verovao da napušta ovaj svet.

Bredli Kuper je preminuo na Božić pošto je snimio film o svojim iskustvima o kliničkoj smrti
 

Ben je bolovao od neizlečivog urođenog srčanog oboljenja koje se sa odrastanjem pogoršavalo. Iskustvo bliske smrti je doživeo triput: sa četiri godine, sa 14 godina i pre nešto manje od mesec dana uoči smrti.

Iskustva ljudi koji su doživeli kliničku smrt

Termin "iskustvo bliske smrti" odnosi se na čitav niz ličnih iskustava vezanih za predstojeću smrt, koja obuhvataju veliki broj mogućih doživljaja, kao što su odvajanje od sopstvenog tela, osećaj lebdenja, potpuna smirenost, spokoj, toplina, prisustvo svetlosti, ili pak izuzetan strah i osećaj dezintegracije. O ovakvim iskustvima obično izveštavaju osobe koje su se povratile iz stanja kliničke smrti, a prema Galupovoj anketi doživalo ga je oko osam miliona Amerikanaca.

Na video snimcima koje je napravio podelio je ovo iskustvo sa drugima, opisujući, između ostalog, jarku svetlost koja mu je donela mir, kao i viziju sebe kako, obučen u odelo, stoji u beloj prostoriji sa svojim omiljenim reperom Kidom Kadijem.


“Tada sam se pogledao u ogledalo i bio sam ponosan na sebe i na čitav svoj život, na sve što sam uradio. To je bilo najbolje osećanje”, napisao je Ben Bridlav.


Kada je čuo za Benovu smrt, reper je na svom blogu postavio poruku u kojoj kaže da ga je Benov snimak duboko dirnuo, da mu je njegova vizija “ugrejala srce”, i da se divi mladićevoj hrabrosti, dok njegovoj porodici izražava najdublje saučešće.


Bred je na Jutjubu imao popularni kanal "OurAdvice4You", na kom je svojim vršnjacima davao savete o ljubavnim vezama. Na poslednjem, dirljivom snimku, od 18. decembra, uz pomoć niza kartica ispričao je priču o svom odrastanju sa srčanim oboljenjem.

Zanimljivo: Objašnjena sva iskustva “vraćanja iz mrtvih“

Otkrio je da mu je donekle žao što nije bio kao ostala deca, što nije mogao da učestvuje u svakodnevnim igrama i sportskim takmičenjima. O iskustvu bliske smrti i prizoru "vanzemaljskog svetla" koje je tada video, kazao je:

“Nisam mogao do odvojim oči od njega i nisam prestajao da se smešim. Nisam imao nikakvih briga, kako da ništa na svetu više nije važno.”

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online