Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 26.12.2011.
01:13
Beta A

Upad hakera u bazu podataka Stratfora

Hakeri iz pokreta "Anonimus" objavili su da su ukrali veliki broj imejlova i podataka sa kreditnih kartica iz baze podataka Stratfora, obećavši da je to samo početak "Božićnog napada na dugu listu meta" koja bi mogla da potraje celu sledeću nedelju.

Jedan navodni haker rekao je da je cilj bio da se podaci sa kreditnih kartica iskoriste za krađu miliona dolara, koji će potom biti poklonjeni kao božićne donacije.

On je dodao da su ukradeni podaci sa više od 90.000 kreditnih kartica od zaposlenih u pravosudnim i obaveštajnim organima, kao i od novinara.

Ne više tako privatno i javno?: Stratfor

Pripadnici "Anonimusa" postavili su na društvenu internet mrežu ''Tviter'' link o strogo čuvanoj, poverljivoj listi klijenata privatne nevladine kompanije za prikupljanje i analizu globalnih informacija - Stratfor, sa sedištem u Ostinu u Teksasu (SAD).

Na listi se, između ostalih, nalaze Armija SAD, Vazduhoplovne snage SAD i Policija Majamija. Ostatak liste, za koju je "Anonimac" rekao da predstavlja mali delić
njegove krađe podataka veličine 200 gigabajta, čine banke, pravosudni organi, firme koje rade na pitanjima odbrane i visoko tehnološke kompanije poput Epla ili Majkrosofta.

"Ne više tako privatno i tajno?", naveo je "Anonimus" u poruci okačenoj na ''Tviteru''.

Ta hakerska grupa rekla je da je uspela da dođe do podataka sa kreditnih kartica i zbog toga što se Stratfor nije mnogo mučio da ih kodira.

Stratfor je, s druge strane, u imejlu svojim članovima rekao da je obustavio sve svoje servere i imejl, pošto je otkrio da su hakeri napali njegov sajt.

"Imamo razloga da verujemo da su imena naših pretplatnika postavljena na druge veb sajtove. Marljivo istražujemo obim do koga su informacije o našim pretplatnicima u upotrebi", piše u imejlu koji su pretplatnici Stratfora prosledili agenciji AP.

U elektronskom pismu, koje je potpisao izvršni direktor Stratfora DŽordž Fridman, navodi se da ta kompanija "sarađuje blisko sa pravosudnim organima da bi se otkrilo ko stoji iza hakerskog napada".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.12.2011. 03:28
Америка је објавила да ће земљу из које долазе хакерски напади и војно напасти.Шта ако су "Анонимуси"из Америке и НАТО држава?
Ponedeljak 26.12.2011. 01:44
I treba ih udariti po dzepu jer tu najvise boli !
Ponedeljak 26.12.2011. 11:03
Осим мажњавања лове, могли би мало да промените податке и предвиђања и рецимо објавите да ће им Кинези на конту дуга тражити Аљаску, коју желе да врате Русији, и сл.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online