Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 23.12.2011.
10:50
RTS A

Da je predsednik sa svima bi zaratio

Barak Obama biće kriv ukoliko Irak utone u nove sukobe. Vladimir Putin predstavlja pretnju po svetski mir, dok ponašanje vlasti u Pekingu neće proći nekažnjeno. Ukratko, to su najnovije predizborne lekcije republikanskog kandidata Mita Romnija.

Blago Amerikancima ako on postane predsednik

Republikanski kandidati nastavili su sa svojim predizbornim nadmetanjem u samo njima svojstvenom stilu. Jedan od vodećih republikanskih kandidata Mit Romni izneo je svoje mišljenje, između ostalog, o Baraku Obami, Vladimiru Putinu i Kini.

Ljubi ga Buš

 

 

Bivši američki predsednik Džordž Buš Stariji rekao je da je Mit Romni najbolji izbor u trci za predsednika 2012. godine.
"On je fina osoba. Mislim da je veoma ozbiljan, odgovoran i razuman", rekao je Buš.
Romni je istakao da mu je susret sa bivšim prvim čovekom Bele kuće veoma bitan, uz reči da je Buš "njegov istinski heroj".

O svom predsedniku Romni je rekao da je pogrešio što je povukao sve vojnike iz Iraka i da će zbog toga ta zemlja ponovo biti uvučena u nove konflikte. Republikanski kandidat strahuje da će potpuno napuštanje Iraka bez ostavljanja "stabilizacionih" snaga dovesti u pitanje teško postignute uspehe koje je vojska SAD ostvarila u toj zemlji.

"Nadam se da se ovo neće desiti. Nadam se da će Irak ostati stabilan. Ukoliko se to, ipak, desi biće Obamina greška što nije postigao dogovor da ostane 10.000 do 30.000 vojnika", rekao je Romni u intervjuju Rojtersu.

Pored Obame i Iraka, Romni je kritikovao i ruskog premijera Vladimira Putina. Oslovljavajući ga sa "predsednik" Putin, Romni je rekao da se ruski premijer vratio "zagrejanoj retorici iz prošlosti" što, prema njegovim rečima, "dovodi u opasnost stabilnost i mir u svetu".

Posle Putina republikanski kandidat se okrenuo i Kini, zapretivši vlastima u Pekingu da njihovo ponašanje neće proći "nekažnjeno". "Kineske vlasti moraju da priznaju da manipulišu svojom valutom, da kradu intelektualnu svojinu i da podržavaju hakerske napade", rekao je Romni, i dodao da se "mora odgovoriti na takvo ponašanje Pekinga".

Kao zaključak naveo je da najmnogoljudnija zemlja sveta mora više da se pozabavi Severnom Korejom i pomogne vlastima u Pjongjangu.

POVEZANE VESTI

Petak 23.12.2011. 10:59
Ovima ludaci ne nedostaju
Petak 23.12.2011. 11:00
Идеалан кандидат. Највероватније да ће бити изабран. Мада је то у САД мање битно јер је њихова политика већ одређена деценијама унапред, па тако могу допустити себи дебиле типа Буш.
Petak 23.12.2011. 11:03
Ovaj je gori i od Busha. bas se pitam sta ce mu kinezi i rusi odgovoriti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online