Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.12.2011.
16:03
Beta A

Putinov čovek: JR falsifikovala izbore

Funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije (JR) Vladimir Semago optužio je danas svoju stranku za falsifikovanje rezultata parlamentarnih izbora, održanih 4. decembra.

Insajder Vladimir Semago

U tekstu u listu Novaja gazeta, Semago, član regionalnog političkog saveta JR, ocenio je da su izbori "pokazali čudovišno slabljenje uticaja i autoriteta" JR i njenog rukovodstva.

"Ako je poverovati onome što govore učesnici izborne kampanje JR u kuloarima, postaje očigledno: u najmanju ruku u Moskvi, Sankt Peterburgu, Tuljskoj i Kurskoj oblasti i nekim drugim regionima, JR je beznadežno izgubila. Upravo izgubila, a ne dobila prva mesta sa beznačajnim preimućstvom", naveo je Semago.

On je ocenio da bi JR u slučaju poštenog prebrojavanja glasova izgubila većinu u parlamentu što bi uticalo i na rezultate izbora za predsednika države. "Poraz JR na parlamentarnim izborima značio bi gubitak vlasti u zemlji", dodao je Semago.

Semago je dalje naveo da je "određena grupa ljudi" koja je upoznata sa istinskim, a ne televizijskim raspoloženjem u društvu, "zamislila da falsifikuje izbore za parlament kako bi se održala na vlasti zbog čega je stvorila 'zajednicu'".

Prema njegovim rečima, za osnovni mehanizam te "zavere" bila je Centralna izborna komisija na čelu sa predsednikom Vladimirom Čurovim. Semago je naveo da su za falsifikovanje bili zaduženi predsednici nižih izbornih komisija i da su istovremeno stavarane posebne "grupe" na nivou regiona.

Paralelno sa tim, Federalna služba bezbednosti je bila mobilizovana za tehničko obezbeđenje i sprovođenje falsifikovanja, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je trebalo da obezbedi zaštitu realizatora te zamisli, navodi Semago. On je ocenio da je "najverovatnije da su sva ta dejstva učesnika zavere bila koordinisana s vrha".

Semago je zaključio da je reč o stvaranju "kriminalne grupe sa ciljem izvršenja nekoliko teških krivičnih dela", dodajući da je ona "ukrala vlast strankama koje su pobedile na izborima, i nezakonito dozvolila da se na vlasti održi JR".

On je podsetio da krivični zakon za postupke "usmerene na nasilno zauzimanje vlasti ili nasilno držanje vlasti uz kršenje Ustava" predviđa kaznu od 12 do 20 godina zatvora.

Semago na kraju teksta predlaže da građani koji su "otkrili zaveru protiv svoje države", dobro promisle koje će zahteve istaći na protestu "Za poštene izbore" 24. decembra u Moskvi.

Četvrtak 22.12.2011. 16:13
Иду председнички избори и запад преко оваквих шпијуна чини све како би дискредитовао и руском народу огадио Путина и ЈР! Просто је ко пасуљ!
Četvrtak 22.12.2011. 21:10
Ocigledno da je strani placenik ili u sluzbi "otpora". Kako ti nabroja sve, da su svi ti ljudi koji su po tebi ucestvovali u izbornoj kradji, samo glasali za stranku pobedila bi bez problema. Ovako samo si otkrio da si bedni NATO placenik, isti kao i srpski politicari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online