Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 15.12.2011.
14:35
Kurir A

Ruska flota prepala Britance

Ruska morska flota podigla je celu vojsku Britanije na noge. Bez ikakve najave, nekoliko brodova i čuveni nosač aviona "Admiral Kuznjecov" usidrili su se kod obale Ostrva. To je prvi put u poslednjih 20 godina da ruski ratni brodovi priđu tako blizu britanske obale.

Čuveni nosač aviona "Kuznjecev"

Flota se pojavila neočekivano na istoku Škotske u ponedeljak, a 65.000 tona težak "Admiral Kuznjecov" usidrio se na ivici britanskih voda, 50 kilometara od Mari Ferta.


To je alarmiralo obalsku stražu, koja je odmah poslala svoj razarač. Brod "HMS Jork" brže-bolje je isplovio iz luke Portsmut da se sretne sa ruskim brodom "Admiral Kuznjecov" i drugim ratnim brodovima. Taman kad su "topovi" bili spremni, stiglo je rusko objašnjenje.

Naime, ruski ratni brodovi su mislili da će blizu voda Britanije uspeti da izbegnu loše vremenske uslove u Severnom moru, pa su se tu sklonili. Ruski mediji naveli su da se "Admiral Kuznjecov" sa flotom vraća sa vojnih vežbi u Mediteranu. Bez obzira na to, razarač britanske ratne mornarice i dalje motri na ruski nosač aviona.

Britanski ministar odbrane Filip Hamond naveo je da flota ruskog premijera Vladimira Putina nije obavestila nikoga u Britaniji da će proći tako blizu ostrva, što je, prirodno, izazvalo paniku.


Izvor iz britanske mornarice naveo je da je, bez obzira na rusko objašnjenje, bio strašno iznerviran kad je video njihove ratne brodove tako blizu britanske obale.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.12.2011. 15:01
bitanci napunili gace, uspanicili se primakao im se neki ratni brod. Rusi trebali ste im poslati koju granatu da im ublazi paniku...jer brite i ameri bez pauze ubijaju siromasne i bogate narode diljem planete.
Četvrtak 15.12.2011. 15:05
Neka i Britanci malo strahuju,mada nije to nista u odnosu na strahove dece koje su roditelji sklanjali u podrume za vreme nato bombardovanja 1999 godine.
Četvrtak 15.12.2011. 15:52
A sta bi sa onim silnim radarskim sistemima u Engleskoj koji spijuniraju celu Evropu? A da ne pricmao o satelitima pomocu kojih u holivudskim propagandnim filmovima citaju registarski broj sa tablice, a sada ne vide ovoliku grdosiju od nosaca aviona?! Znaci kakvi ste vi Englezi bagra, Rusi su mogli da vas okupiraju sa jednim jedinim nosacem aviona?! Pih!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online