Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.12.2011.
13:26
Vesti A

Neredi među posetiocima Božićnih žurki u Melburnu

Neredi i nasilje viđeni u petak uveče na ulicama Melburna, pokvarili su slavljeničku atmosferu nekoliko hiljada građana, koji su zbog krize u taksi prevozu, satima čekali da se bezbedno vrate svojim kućama.

Nezadovoljni što su preko dva i po sata u dugim redovima čekali na taksi polazištima, posetioci božićnih gradskih žurki odlučili su da uzmu stvar u svoje ruke. Intervenisala je i policija, ali je ubrzo morala da odstupi pred brojnijim demonstrantima koji su prevrtali kante za smeće, a ulicama hodali u okrvavljenim majicama.

Red za taksi ispred "Kraun" kazina
 


Policija Viktorije odbila je da saopšti podatke o broju uhapšenih, tokom nereda u petak uveče, uz obrazloženje kako oni ne bi pružili jasnu sliku o problemu koji se dogodio na gradskim ulicama. Međutim, reporteri "Herald sana" su bili očevici četiri hapšenja u blizini železničke stanice u Flinders ulici, koja su se dogodila oko 20 minuta pre poslednjeg noćnog polaska u 01.00 h. Već oko 02.30 u subotu, oko 200 ljudi je čekalo na taksi polazištu ispred Kraun kockarnice, a oko 100 u Flinders ulici.
Veći broj građana Melburna ocenjuje da je trenutno stanje u taksi prevozu Melburna očajno, zbog čega apeluju na nadležne da noćne polaske na gradskoj železnici, makar dve nedelje pred Božić, produže do 03.00 posle ponoći.


"Sandej herald san" podseća da ministar za transport prošle godine nije želeo ni da čuje za produženje noćnog reda vožnje, dok sada to prihvata. I gradonačelnik Melburna Robert Dojl je podržao zahteve za pojačanim gradskim prevozom tokom Božića, ali se on zalaže za uvođenje više jutarnjih umesto noćnih polazaka.
- Postoje gužve tokom vikenda između ponoći i 03.00 ujutro, ali je još veća gužva na polazištima oko 05.00 ujutro, zbog čega mislim da bi u to vreme trebalo da se uvede veći broj vozova - rekao je gradonačelnik Dojl.


Odluku gradskih službi u Melburnu da izgrade mega taksi polazište, za koje gradonačelnik Dojl tvrdi da će biti magični metak u borbi protiv alkoholisanih i za nasilje spremnih putnika, korisnici gradskog prevoza ocenjuju čistom zabludom. Tim gradskim pilot programom, Kvin ulica je zatvorena za saobraćaj između Burk i Litl Kolins ulica, čime se taksistima omogućava da pokupe putnike brže i bezbednije uz nadzor taksi supervajzora.

Najava novog režima

Ministar za saobraćaj Teri Malder prihvatio je kritike javnosti, zbog čega je najavio da će vlada, po hitnom postupku, razmotriti izmenu noćnog reda vožnje tokom decembra, posebno tokom novogodišnjih praznika kada se beleži i najveći broj problema na ulicama.
- Svesni smo problema koji postoji u taksi prevozu, koji je uočljiv posebno tokom praznika. Međutim, tokom ostatka godine taksisti nam se žale da nemaju dovoljno posla, zbog čega ozbiljno razmatramo da produžimo red vožnje - najavio je Teri Malder.


Međutim, prema njegovim rečima, nadležni u vladi nisu mogli da u kratkom vremenskom roku minulog petka produže red vožnji do 03.00 ujutro, iako je to jedan od najposećenijih vikenda u gradskim pabovima. - Pre nego što možemo da investiramo novac u nove servise, potrebno je da kompletiramo već započete projekte, kao što su oni u regionalnoj železnici koji su bili deo našeg izbornog obećanja - pravdao se ministar Malder.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online