Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 02.12.2011.
13:38
Mondo A

Sajentolozi je držali na brodu 12 godina!

Valeska Paris tvrdi da su je sajentolozi zarobili na brodu za krstarenje i držali je duže od decenije.

Sajentološka crkva je vrsta sekte kojoj je pristupio veliki broj poznatih ličnosti. Iz nekog razloga, veruje se da je delovanje ove crkve veoma opasno.
 


 

Parisova (31) je rođena u sajentološkoj porodici, a njen otac izvršio je samoubistvo kada je imala 18 godina zbog bankrota, navodno zato što je sav novac uložio u crkvu na nagovor starešina. Ona je u australijskoj emisiji "Lejtlajn" rekla da je odmah nakon očevog samoubistva uzeta kao zarobljenik.

"Vođa crkve Dejvid Miskavidž rekao je da je moja majka napala crkvu, jer je optuživala njega i druge starešine za očevo samoubistvo. Miskavidž me je odmah odvojio od nje, i dva dana kasnije su me probudili i rekli da me čeka avion", rekla je Parisova.

Ona tvrdi da joj je rečeno da će na brodu "Slobodni vetrovi", koji sajentolozi nazivaju svojom plovećom katedralom, ostati samo dve nedelje. Međutim, zadržali su je čitavih 12 godina.

Zanimljivo: Brak Džej Lo "pukao" zbog sajentologije?!

"Čim sam stigla na brod, sproveli su me u potpalublje gde su me terali da radim kao da sam robinja. Ponekad bi me tu ostavili i po 48 sati, bez mogućnosti da jedem ili spavam. Brod nisam smela da napuštam bez pratnje nekog od viših zvaničnika crkve", ispričala je ona.

"Pasoš mi je oduzet odmah po dolasku, a uprkos činjenici da sam stotinama puta govorila da ne želim da ostanem i da hoću da se vratim kući, nisu me puštali da odem".

Postavlja se logično pitanje - zašto nije pokušala da pobegne kada je brod stajao u lukama?

"Celog života sam bila u sajentologiji, i deo mene smatrao je te ljude porodicom. Nije kao da sam znala kako se beži, a i nisam imala pasoš".

Sajentološka crkva izdala je saopštenje u kojem poriče sve tvrdnje Parisove.

"Valeska Paris bila je odrasla osoba i deo volonterskog osoblja na brodu. Nipošto nije držana protiv svoje volje, a tvrdnja da je terana da radi kao rob su potpuna besmislica. Radila je kao konobarica, verski instruktor i savetnik za osoblje.

Dolazila je u kontakt sa hiljadama ljudi, i na brodu je upoznala svog prvog muža sa kojim je bila sedam godina u braku. I sa njim je stotinama puta odlazila na kopno, i svojom voljom se vraćala svaki put", navodi se u saopštenju.

Sajentološka crkva najavila je i da će tužiti i Valesku, i televiziju "ABC", zbog kršenja ugovora o poverljivosti između člana i uprave crkve.

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2011. 14:11
VRLO UTICAJAN JE TOM KRUZ unutar crkve. DOBAR PRILOG ZA NASE KOJI SE ZELE USLJAKATI TAMO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online