Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.11.2011.
13:25
B. Božin - Vesti A

Perverzni mirotvorac iz Nemačke

Sud u Klivlendu, u američkoj državi Ohajo, osudio je nemačkog lekara Petera B. (50) na 17 godina i sedam meseci zatvora zbog pokušaja seksa sa jedanaestogodišnjom devojčicom. Ovaj nekadašnji "mirotvorac" u svojoj odbrani na sudu pozvao se na zasluge za "uvođenja mira u svetu", pošto je služio kao vojni lekar NATO-a u misijama u Avganistanu i dva puta na Kosmetu tokom 1999. godine.

DOLIJAO: Peter B.

Peter B. uhapšen je 12. marta ove godine u Klivendu, nakon što je sleteo avionom u ovaj grad. On je na suđenju priznao kako je preko interneta platio 1.200 dolara, to jest oko 900 evra, za osam sati sado-mazo seksa sa detetom.

Zbog toga je specijalno iz Nemačke doleteo u SAD. Međutim, nije znao da je internet stranica preko koje je juna 2010. godine naručio iživljavanje nad detetom u stvari lažna i postavljena od strane američkih specijalizovanih službi za borbu protiv pedofilije. Ova internet stranica služila je da namami seksualne prestupnike, piše nemački Bild.

Bludničio i na Kosovu?

 

Američki agenti tokom istrage nisu mogli da utvrde da li je i gde Peter B. ranije učestvovao u napastvovanju dece. Takođe, zbog zakonskih ovlašćenja nisu mogli da vode istragu da li je tokom misija na Kosovu i u Avganistanu boravak koristio za ispunjavanje svojih seksualnih fantazija i tamo zlostavljao decu.


Traži da se leči

 

Osuđeni pedofil ima 10 dana da uloži prigovor na visinu kazne. Jedan deo robije moraće da provede u SAD, a veći deo može da izdržava u Nemačkoj. Kako je izjavio nakon suđenja, kada dođe u Nemačku tamo će se dobrovoljno podvrgnuti lečenju, kako je izjavio nakon što mu je presuda pročitana.

Nastrani lekar radio je kao internista i imao je ordinaciju u vili u gradu Albštat u pokrajini Baden-Virtenbergu. Kada je dogovorio sve detalje dolaska i seksualnog iživljavanja odleteo je za Klivlend. Na aerodromu su ga sačekali agenti specijalne jedinice za borbu protiv seks-turizma, maskirani u "poslovne partnere".

Odveli su ga u lokalni hotel, gde je uhapšen.

Kada su agenti pretresli njegov prtljag našli su video kameru sa stativom, lisice, sredstvo za umirenje "midazolam", kojim je nameravao da drogira devojčicu nad kojom je planirao iživljavanje. Kako je objasnio agentima tokom dogovora, "želeo je da ona bude dobro raspoložena".

O njegovoj perverznosti dovoljno govori i činjenica da je u koferu nađena plišana igračka za dete koje je želeo da napastvuje.

Tokom suđenja, Peter B. izjavio je da oseća sramotu i kleo se Biblijom da nikada nije imao seks sa detetom. U suzama je rekao da se nada kako će uskoro "kao otac, a ne zatvorenik" moći da zagrli svoje sinove.

Međutim, njegovo plakanje nije dirnulo sudiju Dena Polstera, koji ga je osudio na dve godine zatvora duže nego što je tražio tužilac, navodi Bild.

Njegov advokat podneo je sudu pisma četrdesetak osoba koje su ovog lekara opisale kao nežnog čoveka koji saoseća sa patnjama drugih, kao i da je osoba koja je sav život posvetio pomoći bližnjima. Tokom suđenja, ovaj pedofil tražio je blažu kaznu zbog zasluga koje je stekao kao mirovnjak na Kosovu i u Avganistanu.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 17:36
Eto odgovora ko je sve u sastavu "mirotvorackog" kfora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online