Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 22.11.2011.
17:58 >> 20:25h
Vestionline A

Saifa al-Islama prodao nomad (VIDEO)

Nomad Jusef Saleh al-Hotmani obavestio je libijske vlasti o lokaciji Saifa al-Islama u zamenu za milion dolara, javio je Rojters. Iako se spekulisalo da će Gadafijev sin "Mač islama" biti predat Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu, libijski ministar pravde Mohamed Alagui potvrdio je danas odluku vlasti da se Saifu al-Islamu sudi u zemlji.

Saif al-Islam tokom transporta za Zintan

Saifa al-Islama, sina bivšeg libijskog vođe, izdao je nomad koji tvrdi da je bio unajmljen da mu pomogne da pobegne u susedni Niger uz obećanje da će mu biti isplaćeno milion evra.

"Uverio sam Saifa da mi veruje", rekao je saharski nomad Jusef Saleh al-Hotmani, dokazujući to tvrdnjom da je bio u istom automobilu sa sinom bivšeg libijskog vođe u noći kada je uhapšen.

"Ubeđen sam da su Saif i njegovi čuvari planirali da me ubiju kad dođemo do granice. Imali su dva pištolja, dve granate, nož i lisice", rekao je Hotmani.

Hotmani kaže da je sam kontaktirao pobunjenike na jugu Libije kako bi ih obavestio o prolasku Seifovog konvoja od dva automobila u noći između 18. i 19. novembra.

Nomad je rekao da je Gadafijev sin sanjao o tome da napusti Libiju i da se jednog dana možda vrati u zemlju.

Agencija Rojters, kojoj je Hotmani dao izjavu, navodi da nije jasno zašto je Saif izabrao da veruje nomadu koji bi ga mogao vrlo lako izdati, ali Hotmani kaže da je bio u teškom položaju s obzirom na to da su mu u revoluciji ubijeni otac i trojica braće.

Delegacija Crvenog krsta posetila je danas Saifa al-Islama, a glavni tužilac MKS Luis Moreno Okampo, iako je došao u Tripoli, rekao je da nema nameru da se sastane sa Saifom.

Libijski ministar pravde razgovarao je sa Okampom, posle čega je rekao da Libija neće Saifa predati MKS-u, već će mu suditi u zemlji.
 

Saif u zarobljeništvu: Povređeni mu prsti desne ruke


"Suđenje Saifu al-Islamu biće prepušteno libijskom pravosuđu. To je pitanje našeg suvereniteta nad našom teritorijom i našim narodom", izjavio je Alagi novinarima.


Iako je Okampo rekao da ne planira da se sastane sa Saifom al-Islamom libijski ministar pravde je rekao da su libijske vlasti spremne da organizuju sastanak ukoliko to tužilac zatraži.

Okampo kaže da bi sudije Međunarodnog suda morale da budu uključene u proces suđenja Saifu al-Islamu.


"Ako Libija bude sudila Saifu onda ćemo razgovarati sa novim libijskim vlastima, ali bi i naše sudije morale da učestvuju", izjavio je Okampo.

Tužilac je danas doputovao u Tripoli kako bi sa novim libijskim vlastima razgaovaro o mestu suđenja Saifu al-Islamu Gadafiju koga su 19. novembra uhapsili pripadnici lokalne milicije.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 21:05
Citiram : "Suđenje Saifu al-Islamu biće prepušteno libijskom pravosuđu. To je pitanje našeg suvereniteta nad našom teritorijom i našim narodom", izjavio je Alagi novinarima. Sto u prevodu znaci da Srbija nista od toga nema ( suverenitet i svoj narod ) ali ima izdajnike koji prodaju svoj narod za saku para Hagu. Jadan li smo mi narod sa uvek istim i ovakvim "vecitim politicarima".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online