Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 16.11.2011.
14:11
Blic A

Ubio tri ćerke jer su se zabavljale sa "pogrešnim" momcima

Muhamed Šafija (58), kanadski biznismen avganistanskog porekla, koji je optužen za prvostepeno ubistvo svoje tri ćerke Zainab (19), Sahar (17) i Giti (13), kao i njihove majke Rone Amir Muhamed, njegove prve supruge, izjavio je pred kanadskim sudom da ne oseća grižu savesti. On je čak rekao da bi ubistvo počinio još sto puta ako bi trebalo, pošto su se ćerke zabavljale sa momcima koje nije odobravao.

Pored Šafije, za četvorostruko ubistvo kao saučesnici optuženi su Tuba Muhamed Jahja (41), njegova druga supruga i Hamed (20), Šafijin sin iz drugog braka, koji je poligamista.

Oni su na suđenju negirali da su učestvovali u u zločinu. Za razliku od njih, Šafija je u snimku prisluškivanog razgovora sa ovo dvoje optuženih, koji je sudu dostavila policija, tvrdio da je uradio pravu stvar, nazvavši pritom najstariju ćerku kurvom.

"To je bila izdaja, one su činile izdaju od početka do kraja. Izdale su čovečanstvo, izdale su islam, izdale su religiju i veru, izdale su našu tradiciju, sve su izdale. Jel takva ćerka treba da bude? Jel ćerka treba da bude kurva?", rekao je Šafija na snimku.

Otac je bio besan na najstariju ćerku Zainab jer se udala za momka poreklom iz Pakistana. Tela tri Šafijine ćerke i njegove prve supruge nađena su u njihovom potopljenom porodičnom automobilu koji je sleteo u kanal blzu grada Kingston na povratku sa odmora na Nijagarinim vodopadima.

U vozilu je, inače, po kretanju iz odmarališta bilo deset osoba - Šafija, njegovo sedmoro dece i dve supruge.

Policija je prvobitno smatrala da se radilo o saobraćajnoj nesreći, ali je, sumnjajući na Šafiju koji je na saslušanju dao konfuzan iskaz, postavila prisluškivač u jedan od njegovih automobila i pritom pustila priču u javnost da poseduje snimak zločina. Šafija je u prisluškivanom razgovoru sa Tubom i Hamedom rekao da ne veruje da je bilo kamere u blizini i usput priznao zločin.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.11.2011. 14:12
hm..............i sta reci o Islamu i Islamistima ?
Sreda 16.11.2011. 20:57
I sta ga sada ceka? Dozivotna robija uz "civilizovane" uslove....... Sirote zene pod takvom diktaturom......
Sreda 16.11.2011. 17:54
Neverovatno je da se muslimanski svestenici po ovom pitanju nikada nisu javno izjavili ili optuzili. Mozda iz straha od islamistickih sekti i svojih zivota...ali o toleranciji i o problemima integrisanja u zapadnim zemljama, to znaju da kritikuju?! Naravno, lakse je jer nema pomenute opasnosti...pateticno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online