Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 14.11.2011.
10:53
Vestionline A

Obama: I rat sa Iranom kao rešenje

Predsednik SAD Barak Obama branio je svoja nastojanja da obuzda nuklearne ambicije Irana, rekavši da su ekonomske sankcije nanele Teheranu "ogroman ugriz", i da će SAD konsultovati druge zemlje u vezi sa dodatnim merama koje bi osigurale da Iran ne napravi atomsko oružje.

Obama je danas rekao na Havajima, gde se održava Azijsko-pacifički ekonomski samit, da Rusija i Kina naročito dobro razumeju kakva bi pretnja bio nuklearno naoružani Iran i dodao da se vođe tih zemalja slažu da se Teheranu ne sme dozvoliti da svoju atomsku moć pretoči u oružje i time podstakne regionalnu trku u atomskom naoružavanju.

Traži dodatne sankcije za Iran: Barak Obama

Predsednik SAD nije izričito spomenuo da razmatra vojnu akciju za slučaj da Teheran nastavi sa nuklearnim naoružavanjem, ali je dodao: "Nijednu opciju ne skidamo sa stola. Iran sa nuklearnim oružjem bio bi pretnja ne samo po region već i

Iran se ne boji SAD

 

Iranu nije potrebna atomska bomba da bi se usprotivio Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima, izjavio je ranije iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad.

po Sjedinjene Države".

Jutrošnja konferencija za novinare samita zemalja APEK-a na Havajima bila je Obami prva prilika da prokomentariše izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koji je objavljen u petak - sa novim dokazima da nuklearne ambicije Irana uključuju tajni program za izradu atomske bombe.

Iran tvrdi da obogaćuje svoj uranijom u energetske svrhe i za medicinska istraživanja. Na sastancima koje je imao u subotu sa ruskim predsednikom Dmitrijem
Medvedevim i kineskim predsednikom Hu Đintaom, Obama je pokušavao da dobije podršku za novi pritisak na iranski režim.

Netanijahu: Neka neko zaustavi Iran

 

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu kaže da "međunarodna zajednica mora zustaviti trku Irana za nuklearnim oružjem", jer bi njen uspeh doveo sve u opasnost.

Ali, nema mnogo političkih znakova da je ijedna od ovih zemalja spremna da odustane od svog protivljenja dodatnim sankcijama za Teheran.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 11:01
Иста прича као са Ираком,а арапи увек иду главом кроз зид.
Ponedeljak 14.11.2011. 13:20
Moram priznati da mi je već muka od tog prokletog Zapada i njihovog fašističkog imperijalizma...Nadam se da na treći svijetski rat nećemo trebati predugo čekati...Kao i na pad zapadnih kapitalističkih tvorevina.
Ponedeljak 14.11.2011. 11:36
tu se prelama svet. bas na iranu. nece se bez vecih posledica ameri provuci, kao ni izrael...tu ce se pokazati ko je gospodar sveta, tu ce se videti imali ruskog uticaja u svetu i koliki je. ako se tu odigra kao u libiji, onda se ni rusima kao ni kini ne smesi bolja buducnost. mogu vec da osluskuju kucanje americkih placenika u vidu pobunjenika koji ce pokusati da izazovu gradjanski rat, kako u rusiji tako i kini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online