Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.11.2011.
13:52
Kurir A

Klintova spremna da sarađuje sa islamističkim grupama

Američka državna sekretarka Hilari Klinton pozdravila je talas protesta u arapskom svetu poznat kao "arapsko proleće" i saopštila da su SAD spremne da sarađuju sa islamističkim grupama u regionu, kao što su one koje su nedavno odnele pobedu na izborima u Tunisu.

Klintonova je u govoru na Nacionalnom demokratskom institutu u Vašingtonu istakla da "nisu svi islamisti isti" i da SAD žele da se u Tunisu uspostavi demokratija.

Uvredljivo je, opasno i pogrešno misliti da muslimani vernici ne mogu da napreduju u demokratiji: Hilari Klinton
 

"Nije nam važno kako se stranke zovu, već šta zapravo rade. Uvredljivo je, opasno i pogrešno misliti da muslimani vernici ne mogu da napreduju u demokratiji", rekla je ona.

Glavna islamistička stranka u Tunisu Enahda pobedila je prošlog meseca svog glavnog protivkandidata na izborima, Naprednu demokratsku stranku, sekularnu partiju levog centra. Za upravljanje državom, ova stranka mora da "ubedi sekularne stranke da sa njom sarađuju... Amerika će, takođe, sa njom sarađivati", rekla je Klintonova, ističući da su lideri ove grupe obećali slobodu veroispovesti i potpuna prava za žene.

Klintonova je istakla da se među glavnim kriterijumima koje svaka stranka mora da

I ovo pročitajte:

* "Arapsko proleće" za nezavisno Kosovo

ispuni u demokratiji nalazi odbacivanje nasilja, poštovanje vladavine prava, poštovanje prava žena i manjina i prihvatanje izbornog rezultata, javila je agencija Frans pres.

"Arapsko proleće" predstavlja talas antirežimskih protesta koji su poceli u decembru prošle godine u Tunisu, a zatim su zahvatili Egipat, Libiju, Bahrein, Siriju i Jemen i još nekoliko arapskih zemalja u regionu.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 15:08
Nista novo. Saradnje traje vec dugo vremena, jedini kriterijum je biti u skladu sa americkim interesima. To sto se u svim zemljama u kojima je doslo do "proleca" na vlast dolaze islamski fundamentalisti i koji svoju vladavinu baziraju na serijatu( za inspiraciju im je kuran) i samim tim se vracaju u srednji vek, perjanici svetske "demokratije"(SAD) to ni malo ne smeta. Samo zelim da se tradicija nastavi i da se kao i uvek do sada njihovi sticenici okrenu protiv njih...
Utorak 08.11.2011. 16:07
Ako se ne varam već je sarađivala sa njima, pa i u "Tuzli je pretrčavala iz aviona do auta a srpski snajperisti su pucali po njoj". Tamo sa Tačijem se grlila a u Libiji je lično bila i pozivala na ubistvo Gadafija. Doduše žena vjerovatno misli na malo opipljiviju saradnju -u vidu novca, a i na blisku prsnu saradnju što bi bilo onda Vauuu, Vauuu. To ovim islamističkim grupama neče biti teško, pogotovo što je plavuša, te ima poveliku zadnjicu, a usput če dobiti podršku i zaštitu od " Vodeće demokratske zemlje"
Utorak 08.11.2011. 17:43
....znao sam da je u dnu dushe revolucionarka....rekao sam u dnu....pa dobro......shta ima veze shto dushu nema.......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online