Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 06.11.2011.
04:15
B92 A

Izrael spreman da napadne Iran, SAD "zabrinute"

Predsednik Izraela Šimon Peres izrazio je uverenje da bi Izrael i svet uskoro mogli da preduzmu vojnu akciju protiv Irana, ali da ta odluka još nije doneta. U izjavi za drugi kanal izraelske televizije, Peres je rekao da "obaveštajne službe svih zemlja shvataju da vreme ističe i upozoravaju svoje lidere".

Izraelska vojska spremna za akciju protiv Irana

"U vremenu koje je preostalo moramo apelovati na druge nacije i svet da deluje, reći im da je vreme da se stane iza obećanja koja su nam dali, da ispune svoju odgovornost bez obzira da li to znači ozbiljne sankcije ili vojnu operaciju", kazao je Peres.
 

"Ne mislim da je ikakva odluka doneta, osim da se svet drži svoje dužnosti da odgovori i mi želimo da vidimo šta će oni uraditi".

On je dao tu izjavu nakon što su mediji objavili da izraelski premijer Benjamin Netanijahu pokušava da ubedi većinu ministara u svojoj vladi, da se izjasne za udar na Iran. Nakon toga objavljena je anketa koja pokazuje da bi izraelska vlada imala veliku podršku za takvu akciju, jer je četiri od deset Izraelaca podržava, imajući u vidu posledice po Izrael.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak takođe se osvrnuo na iransku pretnju, ponovivši ono što je ranije govorio:

"Ne možemo odustati ni od jedne opcije, ali trenutno nije hitno. Naša pozicija se nije promenila i neće se promeniti".

Izraelski mediji preneli su izjavu jednog američkog vojnog zvaničnika da su SAD zabrinute da ih Izrael neće upozoriti pre preduzimanja vojne akcije na iranska nuklearna postrojenja.

Anonimni zvaničnik rekao da su SAD  "apsolutno" zabrinute da Izrael priprema napad i da zabrinutost raste: "SAD sa povećanim oprezom prate događaje u Iranu".

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.11.2011. 04:30
Jel to cionisti otvaraju vrata Amargedona il se to meni neukom pricinjava?
Nedelja 06.11.2011. 05:03
Zasto se ne pregovara sa Arapima godinama. Gde je ono demokratsko nacelo :"BOLJE je godinu dana pregovarati vec sat ratovati." Salju nam pricu iz obdanista:>AMERI SE apsolutno PLASE< ! Plasi li se KARATISTA od kimona svoga protivnika?? DUKI59
Nedelja 06.11.2011. 10:15
Budimo realni drugovi, Izrael prijet Iranu (i to dosta aktivno) već 8 godina. 8 godina! Tako da su ove priče samo priče. Izrael bi mogao izvesti par preciznih udara na Iran, ali onda bi i on pobrao par tisuća balističkih raketa. Ne vjerujem da su spremni takvo nešto primiti...Neka i dalje nastave lupati glavom u onaj Zid plača ili što god je već.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online