Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.11.2011.
09:32
Srna A

Turski premijer: Nemačka nas je izdala

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan optužio je Nemačku da je izdala Ankaru jer se nije više založila da podrži evropske aspiracije Turske.

Erdogan ljut što Nemačka ulovljava priliv turskih imigranata

U intervjuu za današnje izdanje lista "Bild" Erdogan je kritikovao Nemačku i zbog toga što nije priznala napore Turaka da se integrišu u nemačko društvo. Prema njegovim rečima, najveća greška nemačkih političara je što nisu priznali integraciju tri miliona Turaka u toj zemlji.

"Nemačka bi morala da učini mnogo više za članstvo Ankare u EU jer bi to u velikoj meri podržalo integracije Turaka. Mi Turci visoko cenimo Nemačku i upravo zbog toga osećamo da smo izdani", rekao je on.

Opisujući Turke kao otvorene i lojalne, Erdogan je rekao da bi Nemačka morala da bude mnogo solidarnija sa Turskom. On je kritikovao i protivljenje Berlina dvojnom državljanstvu, kao i zakone koji prisiljavaju Turke koji žele da rade u Nemačkoj, da pre dolaska nauče jezik, jer to predstavlja "kršenje njihovih ljudskih prava".

"Ako mladi Turčin zavoli ženu u Turskoj i želi da je oženi to se vidi kao greška jer Nemačka insistira da ona prvo nauči nemački jezik", rekao je Erdogan.

Turski premijer će se danas sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na ceremoniji povodom obeležavanja 50 godina od sklapanja sporazuma o radu koji je omogućio dolazak prvih turskih radnika u Nemačku.

Veze dva lidera pogoršala su se zbog dubokih rezervi Merkelove u vezi sa članstvom Turske u EU i Erdoganovih govora turskoj zajednici u Nemačkoj u kojima apeluje na njih da ne zaborave svoje korene.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2011. 09:55
Па вас у Немачкој има више него шиптара на Косову и Метохији. С тога предлажем Меркаловој да им се обезбеди барем једна аутономна област, а пожељно би било и независна државице у оквиру Немачке. Може Баварска, а може и Хамбург, не треба бити избирљив. Са наше стране предлажем да Србијиа помогне признањем самосталности новоствореној независној држави Туркака у Немачкој, како остале чланице УН не би приговарале Србији да смо вечити кочничари напредка човечанства.
Sreda 02.11.2011. 11:58
"Kritikuje" sto turci moraju da uce nemacki ako hoce tu da rade. Time se ljudska prava ruse? Ovde zdrav razum prestaje
Sreda 02.11.2011. 16:55
Kako moze Nemacka da vas izda kada vas nikada i nije htela u EU a nemacko stanovnistvo (vecina) nikako. Politicka bahatost i odrzavanje samoorganizovanih govora turskom osoblju po Nemackoj i pritom ignorisuci A. Merkel i vlast je drskost sama za sebe. Njet za EU, dovoljan vam je i status kandidata...cisto da se djelic pojede od muke. PS: A na dvojno drzavljanstvo cekacete jos 50 god.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online