Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 01.11.2011.
20:50
Vestionline A

Sporazum sa EU ruši vladu Grčke

Glasanje o poverenju vladi grčkog premijera Jorgosa Papandreua u grčkom parlamentu zakazano je za četvrtak, a debata počinje sutra, istupanjima ministara u vladi.

Vlada Jorgosa Papandreua na velikom ispitu: Glasanje o poverenju u četvrtak
 

Lideri političkih partija će takođe održati govore, ali nakon govora Papandreua u četvrtak, prenosi grčka agencija Ana.

Grčka vlada se suočava s mogućim padom, pošto je grupa poslanika vladajuće partije PASOK zatražila ostavku premijera, tvrdeći da je neočekivanom najavom da će u Grčkoj biti organizovan referendum o najnovijem sporazumu o pomoći sa Evropskom unijom, ugrozio taj sporazum.

Lideri Francuske i Nemačke su, u međuvremenu, pozvali Papandreua na hitne razgovore sutra u Kan, kako bi osigurali sprovođenje sporazuma, koji su Grčka i EU postigle 27. oktobra, a Brisel je poručio Atini da od nje očekuje da ispoštuje obaveze prema EU.

Rejting Papandreuove vlade znatno je ugrozilo nedavno usvajanje zakona o dodatnim merama štednje, koji predviđa smanjenje plata, veće poreze i nova otpuštanja radnika.

Papandreu je sinoć, neočekivano, saopštio da će Grčka održati referendum o sporazumu o pomoći, postignutom prošle sedmice sa EU, kao i da će zatražiti da parlament glasa o poverenju vladi u petak.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.11.2011. 21:14
Covek pokusava da spase dusu, jer dobro zna o kakvoj se novoj prevari radi. Merkelova i Sarkozi su napravili dobar posao za banke, kupujuci Grcke obveznice vredne jos 30% za citavih 50% i nametajuci Grcima dalje kredite pod jos gorim uslovima. Oni spasavaju banke, nikako Grcki narod, tu nema nikakvog oprostoja dugova. Referendum je logicna odluka. Kolevka demokratije treba da ucini odlucujuci korak ka oslobadjanju od istorijskog lopovluka stampanja para ni iz cega i prodavanja magle u obliku "derivativa" novcanih (CDO, CDS i bla bla). To ne moze jos dugo da traje (klizavo je na berzi nesto danas), ljudi su ogorceni!
Sreda 02.11.2011. 03:34
Tu u prdvorju Sv.Sofije,na zemlji gdje je Hristos u dusama Srba i Grka prvo utociste nasao ,tu ce da se i istina spozna da se prepozna sotona i da samre pred nogama hristolikog naroda.Nisu Grci ni Srbi skorojevici i rusitelji tudjih dobara ,to su hristova celjad i preko njih Bog pokaza sotonu , izdajnike i otpadnike .Nisu to narodi koji ruse , kolju i pljackaju ,doslo vrijeme da se naplati sva ona steta koju su nam nanijeli zapadni koljaci i rusitelji nasih domova ,svakih nekoliko desetina godina.Grci idu u bankrot i vracaju svoju valutu a podizu svoju privredu i ekonomija se okrece ka istoku odakle i sunce izbija i svijetlost se radja.Idemo ka svjetlosti ledjima okrenuti tmini...
Sreda 02.11.2011. 03:40
Zapad jos nije shvatio da su pucnji u Gadafija ubili zapad.Nisu shvatili da su bombe na srbiju bile bombe koje su po njima padale.Srbija je stara kraljevina i carevina od Ahila do danas i grci i srbi bili su graditelji dobrog za covjecanstvo dok su sa zapada stizali pokolji i pogromi na stradalni hristov narod koji je uvijek iznova vaskrsavao i dobro ovoj planeti donosio.Tu na balkanu su se pokazala mnoga zla ,krstasi i fasisti "demokrate i mirotvorci" tu su morali razotkriti lice istine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online