Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.10.2011.
17:11
Srna, Beta A

Medvedev predlaže "proširenu" vladu

Nova ruska vlada biće sastavljena od potpuno novih ljudi u slučaju da vladajuća partija Jedinstvena Rusija pobedi na predstojećim izborima, izjavio je ruski predsednik Dmitrij Medvedev. Smatrajući da sistem državne administracije treba izmeniti, ponudio je formiranje "velike vlade" koja bi sarađivala sa vladajućom strankom i izabranim predstavnicima.

Ta vlada bi sarađivala sa vladajućom strankom, građanskim društvom, ekspertima, regionalnim i opštinskim vlastima:Dmitrij Medvedev
 

"Predlažem formiranje takozvane 'velike vlade' ili, kako se ponekad naziva, proširene vlade, koja bi bila sastavljena od potpuno novih ljudi", rekao je Medvedev, a prenosi RIA Novosti. On je dodao da bi ta vlada sarađivala sa vladajućom strankom, koja bi formirala takvu vladu, sa Jedinstvenom Rusijom, građanskim društvom, ekspertima, regionalnim i opštinskim vlastima.

"Vlada bi sarađivala sa svim ljudima spremnim da glasaju za nas pa čak i onima koji se ne slažu sa nama, ukoliko to oni žele", rekao je ruski predsednik i najavio da će strukturu buduće vlade i principe njenog funkcionisanja razmatrati tokom predizborne kampanje.

"Planiram da sa vama razmotrim sistem javne administracije, sa drugim ljudima i sa cijelim društvom", rekao je Medvedev i dodao da, kada je počeo da radi kao vladin zvaničnik, on nije imao iluzija, ali da je sebe smatrao uspešnom osobom, advokatom i naučnikom u oblasti prava.

"Mislio sam da dobro znam kako funkcioniše državni aparat, ali pogrešio sam. Sve se ispostavilo mnogo složenije, pa čak u nekim domenima i zastrašujuće", zaključio je Medvedev.

 

"Putin u Kremlju ne znači povratak u prošlost"

Ruski predsednik je ocenio da najavljeni povratak aktuelnog premijera Vladimira Putina u Kremlj 2012. za tu zemlju ne znači "povratak u prošlost".

"Šta god se pričalo, to nije povratak u prošlost, to je nešto drugo: to je način da se izborimo sa izazovima koji su pred nama", kazao je Medvedev, a prenosi ruska televizija.

Inače, Medvedeva je Putin 2008. imenovao za svog naslednika pošto nije mogao da se kandiduje posle dva uzastopna mandata (2000-2008).

"Znam da su neki od mojih pristalica, oni koji govore o neophodnosti promena, osetili izvesnu razočaranost i napetost", rekao je Putin, koji je krajem septembra, na kongresu stranke Jedinstvena Rusija, najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima u martu 2012. Kazao je i da će Medvedev, koji će biti na čelu liste Jedinstvene Rusije u decembru ove godine, postati premijer u njegovoj vladi.

Pošto je predsednički mandat produžen sa četiri na šest godina, Putin teorijski može da u dva mandata ostane na čelu Rusije do 2024.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online