Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 08.10.2011.
06:19
Srna A

"SAD moraju imati najjaču vojsku i ekonomiju"

Republikanski predsednički kandidat Mit Romni obećao je da će, u slučaju da bude izabran, osigurati američku vojnu dominaciju u svetu, u pokušaju da popravi svoj imidž u oblasti spoljne politike.

Romni je posetio vojni koledž "Citadel" kako bi pokazao da će se republikanci agresivno zalagati za snažnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država na međunarodnom planu. Kritičari administracije predsednika Baraka Obame smatraju da je uticaj Amerike u opadanju od kada je on došao na vlast.

Bog je stvorio Ameriku da predvodi svet: Mit Romni - sveštenik, prorok, političar ili prodavac magle?


 

"Ovaj vek mora biti američki vek. U američkom veku, Amerika predvodi slobodni svet, a slobodni svet predvodi čitav svet", rekao je Romni, bivši privrednik i nekadašnji guverner Masačusetsa, koji nema mnogo međunarodnog iskustva.


On je popunio svoj tim za nacionalnu bezbednost bivšim pomoćnicima nekadašnjeg republikanskog predsednika Džordža Buša.


Romni je rekao da će, pre pokretanja vojne akcije, uvek iskoristiti sva sredstva koja državi stoje na raspolaganju.


"SAD treba da zadrže vojnu dominaciju kako bi zastrašile potencijalne agresore i odbranile same sebe i svoje saveznike. Ako je Amerika neosporni svetski lider, onda se smanjuje potreba za uređivanjem haotičnog sveta", rekao je Romni.


Demokrate su odmah prokomentarisale da je Romni poželio dobrodošlicu istim spoljnopolitičkim genijima koji su Ameriku uvukli u rat u Iraku.


Romni trenutno među glasačima ima neznatnu prednost u odnosu na ostale republikanske kandidate za zvaničnu stranačku nominaciju za predsednika SAD.

Subota 08.10.2011. 09:44
"Bog je stvorio Ameriku da predvodi svet!" - kaze ovaj ludak!!! A u Bibliji ili Svetom Pismu se lijepo kaze: - Bog je stvorio svet, sve vidljivo i nevidljivo... Amerikanci se ne pominju ni pod razno! Niti je taj SVET znao za njih, do navodnog otkrica Kristofora Kulumba! Da je Bog zelio da upravo Amerikanci vladaju svetom, onda bi danas vladali Indijanci, kao starosedeoci stare Amerike, a ne ovi Britanci i Englezi - Kolonisti!!!
Subota 08.10.2011. 09:02
Masta moze svasta ! Budaletina
Subota 08.10.2011. 10:19
Ko čita Noama Čomskog ovo ga uopšte ne treba čuditi. Američka moć počiva upravo na monopolu fizičke sile. Američka administracija živi od ratova, pa su u novije vrijeme uveli pojam "preventivnog rata" koji kaže da Amerika može da napadne svaku potencijalnu prijetnju, bilo to opravdano ili ne (kao Irak npr.). Amerika je u krizi iz nje se može izvući samo novim ratom, novim osvajanjima, novim pljačkašlim pohodima. Pošto su im Englezi i Francuzi pomrsili račune u Libiji sada moraju da nađu neku drugu žrtvu na primjer Siriju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online