Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.10.2011.
15:53
Press A

Kubanski lekari: Tačno je, pobedili smo rak pluća!

Rak pluća i prostate lečiće se uskoro vakcinom "cimavaks EGF", najavili su Pedro Kamilo Rodrigez i Horhe Alberto Gonzales Ernandez, vrhunski i svetski priznati kubanski lekari. Oni su juče prvi put, baš u Srbiji, predstavili tajni "recept" ovog revolucionarnog otkrića o kojem su pre mesec dana brujali svi svetski mediji.

U Srbiji predstavili revolucionarno otkriče: Dr Pedro Rodrigez i dr Alberto Gonzales  

Dr Rodrigez, imunolog koji je učestvovao u ispitivanju vakcine, objasnio je ekskluzivno za "Pres" kako ova vakcina deluje kod pacijenata obolelih od raka pluća. Prvo što je rekao bilo je da ona ne predstavlja preventivu već može da zaustavi rak u poodmakloj fazi i pretvori ga u hroničnu bolest, koja može da se kontroliše. S obzirom na to, kaže Rodrigez, vakcina najbolje deluje kada se koristi posle hemoterapije.

Prvo hemoterapija

- Imamo dva pristupa u lečenju pacijenata, a ja sam u Srbiji predstavio rezultate pristupa za pacijente, faze dva i tri, koje doduše još traju. To su oni koji su prvo uspešno podneli hemoterapiju, a posle toga primili vakcinu.

Takođe, lider Venecuele Ugo Čavez nedavno je na Kubi uspešno operisao rak, a i legendarni srpski glumac Velimir Bata Živojinović boravio je tamo pre nekoliko godina, gde su ga tamošnji lekari izlečili od gangrene u poodmaklom stadijumu.

Kubanci leče sve bolesti

Kubanski lekari su se mnogo puta dokazali u medicini. Bivši lider Kube Fidel Kastro (85), koji je vodio zemlju skoro pola veka, povukao se zbog zdravstvenih problema iz javnog života 2006. Iako nije obelodanjeno tačno o kojoj bolesti je reč, sumnja se da Kastro ima rak. Od njegovog povlačenja sa vlasti vođa se sporadično pojavljivao u javnosti, a svaki put je izgledao sve bolje i bolje. Poslednje njegove fotografije objavljene su 9. septembra ove godine, na kojima čio i veseo daje intervju.

Konačne rezultate još nemamo jer ispitivanja traju, ali je stopa preživljavanja tih pacijenata značajno veća. Takođe, s obzirom na rezultate koje imamo iz prethodnih studija, sasvim je jasno da je poželjnije vakcinu primati posle hemoterapije, koju mi koristimo kao potencijal za uvećanje imunizacije - objasnio je Rodrigez.


Vakcina se, kaže Rodrigez, klinički ispituje još od 1993. godine. Do sada je njome tretirano više od 1.000 pacijenata na Kubi koji su oboleli od raka pluća i u ogromnoj većini slučajeva delovala je na željeni način.


- Pored pacijenata sa Kube, primili su je i pacijenti u Maleziji, Peruu i u Velikoj Britaniji. Nije se desio nijedan ozbiljan neželjeni efekat - tvrdi Rodrigez.

Stručnjaci kubanskog Nacionalnog instituta za onkologiju u Srbiju su došli na poziv naših lekara Višeslava Hadži-Tanovića i akademika Jovana Hadži-Đokića. Bili su gosti Internacionalnog kongresa privatne lekarske prakse koji se danas završava u hotelu "Kontinental" u Beogradu.


Predsednik kongresa, profesor Hadži-Tanović, rekao je da je suština vakcine da pojača imunitet, ubije ćelije kancera, a sačuva zdrave.


- Vakcina koja je predstavljena daje se interno, dakle u toku oboljenja, kada je karcinom pluća napredovao i na taj način produžava život pacijentu - kaže Hadži-Tanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online