Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 02.10.2011.
15:07
Vestionline A

Obama: Moraju se podržati i gej vojnici

Američki predsednik Barak Obama oštro je kritikovao svoje suparnike među republikancima zbog stavova prema gej vojnicima koji služe u američkoj vojsci. Obama se osvrnuo na republikanske predsedničke kandidate što su tokom nedavno održane debate samo ćutali kada im je jedan gej vojnik uputio pitanje preko videosnimka.

"Vi želite da postanete vrhovni komandant? Možete početi tako što ćete podržati muškarce i žene u uniformi SAD, čak i kad nije politički zgodno", rekao je Obama sinoć tokom godišnje večere najveće organizacije za prava homoseksualaca u zemlju Hjuman rajts kampejn.

Podrška gejevima kako ne bi izgubio njihovu izbornu podršku: Barak Obama

Njegova opaska odnosila se na republikansku predsedničku debatu organizovanu 22. septembra. Američki predsednik je istakao napore koje je njegova vlada uložila da ukine zabranu na otvoreno pokazivanje svog seksualnog opredelenja u vojsci, kao i to da je naložio ministarstvu pravde da prestane da sprovodi zakon u kome se brak označava kao zajednica jednog muškarca i jedne žene.

Međutim, Obama ipak nije odobrio gej brakove, i samo je rekao "svaki Amerikanac zaslužuje da bude jednak u očima zakona". Neke Obamine pristalice smatraju da bi mogao da izgubi šansu da animira ključne delove baze, uključujući i mlade ljude, ako se ne izjasni javno za gej brak.

"Ako to ne uradi mogao bi da izgubi šansu da mobiliše glasače kojima je potrebno da ih inspiriše da bi za njega glasali", rekao je jedan demokratski konsultant.

Neki borci za gej prava veruju da bi iz političkih razloga Obama mogao da se uzdrži od javne podrške gej braku dok ne prođu predsednički izbori u novembru 2012. godine. Oni ipak ne veruju da zbog tog pitanja on može da izgubi glasove gej populacije, jedino bi moglo da se desi da se manje angažuju u predsedničkoj kampanji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.10.2011. 15:16
Koja je razlika izmedju Obame i Osame? - Samo u jednom slovu
Nedelja 02.10.2011. 15:49
Ovo je dobra vest, ja ovo vidim kao oslabljenje americke vojske...u nekom vojonom sukobu sa amerima u buducnosti moze se slobodno rec, mesto zastiti zivot zastiti bulju.
Nedelja 02.10.2011. 16:07
Eto onima (koji ne znaju) odakle, sta i kuda sve demokratija "duva". Oni pacenici koji misle na homofobiju neka uzmu brufen ili se jave cedi a oni koji znaju da racunaju neka izracunaju koliko kosta "vojni balast" (stacionirana vojska po svetu, ukalkulirani gubici) a koliko bi ih isti kostali da sede u SAD bez posla. Ko na njima debelo zaradjuje i izvlaci novac iz kase mozesamo da se predpotstavi!? Sto se pedera tice trebalo bi ih sto vise biti u armiji, emancipovane lezbejke takodje ;@)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online