Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 10.09.2011.
20:02
AP A

Brejvik: Srpski krstaši i ja u istoj borbi

Norvežanin Anders Bering Brejvik, koji je priznao da je u dva napada u Norveškoj ubio 77 ljudi, i dalje tvrdi da pripada vojnom redu Vitezovi Templari, čiji su mnogi članovi, kako kaže, bivši ratni borci iz Srbije.

Brejvik u svojoj templarskoj uniformi

Brejvikov advokat Geir Lipestad izjavio je, u intervjuu agenciji AP, da njegov klijent tvrdi da je bio najmlađi član Viteškog reda Templara Evrope, koji je osnovan na tajnoj lokaciji u Londonu 2002. godine.

On je rekao policiji da su mnogi drugi članovi te grupe bivši borci iz Srbije, kazao je Brejvikov advokat. Lipestad je dodao da i on i policija pokušavaju na sve načine da istraže te tvrdnje.

Policija veruje da je Brejvik delovao sam kada je podmetnuo bombu u automobilu u centru Osla, gde je u eksploziji poginulo osam ljudi, a zatim na ostrvu Utoja ubio 69 osoba.

Njegove tvrdnje o tajnoj mreži krstaša izazivaju, međutim, sumnju policije, jer je Brejvik bio izgleda iskren kada je govorio o drugim detaljima napada.

U svom manifestu, objavljenom na Internetu, Brejvik navodi da će Vitezovi Templari zbaciti evropske vlade i proterati muslimane imigrante, u građanskom ratu koji će kulminirati 2083. godine.

Lipestad je izjavio da Brejvik ne pokazuje žaljenje i da govori da bi i danas isto postupio.

Sledeće istražno saslušanje Brejvika zakazano je za 19. septembar i verovatno će, kao i prethodna, biti zatvoreno za javnost.

POVEZANE VESTI

Subota 10.09.2011. 20:14
Mi Srbi jesmo ludaci ali ti si ludak nad svim ludacima,ubiti 77 ljudi mahom dece bez da si im dao sansu da se odbrane a ovamo se predstavljas kao neki templar (koja li je to titula) uz to mesas i nas Srbe, ako nas gotivis ne stavljaj nas u usta jos vise ce da nas mrze! Sreca je sto ti neces nikad vise da izadjes na ulicu budalo neotesana!
Subota 10.09.2011. 20:25
Срби па срби свуда нас трпају.Надам се да у његове тврдње мало ко верује.
Subota 10.09.2011. 20:45
Vitezovi Templari nisu pravoslavne vere, čak šta više njihov "Malteški krst " je bio simbol Hitlerovog Luftvafe koji je bombardovao Beograd 6 aprila 1941 bez objave rata. Upravo na isti način kao ovaj kreten koji je hladno pobio onoliki narod, a kada su stigli oni koji su mogli da mu vrate istom merom on se predao. Ne bi majci više jeo nikada sa tom rukom kojom je pucao na decu da je imao posla sa srpskim borcima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online