Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 29.08.2011.
16:29
Beta A

Devojka koja je ubijala za Gadafija

Libijski pobunjenici zarobili su 19-ogodišnju devojku, snajperistu, koja je priznala da je ubijala za Moamera Gadafija, piše “Dejli mejl“.

Zatočena u libijskoj bolnici: Nisren Mansur al-Forgani

Nisren Mansur al-Forgani priznala je da je ubila više od 11 zarobljenih pobunjenika izbliza. Ona se sada nalazi u vojnoj bolnici u Tripoliju, lancima vezana za krevet.

Reč je o jednoj od 1.000 devojaka koje su regrutovane u Gadafijevu žensku miliciju, a sada su ih zarobili pobunjenici.

Nisren tvrdi da je ubijala pod pritiskom i velikim pretnjama, a za “Dejli mejl“ je rekla da su je stariji oficiri seksualno zlostavljali uključujući i komandanta elitnih snaga koje su čuvale Gadafija.

"Rekla sam pobunjenicima šta sam radila. Oni su besni, ne znam šta će sada biti", ispričala je Nisren.

Ta devojka je završila u vojsci na nagovor majčine prijateljice nakon što je napustila školu da bi se brinula o teško bolesnoj majci.

Nisren u vreme kada je bila u Gadafijevoj miliciji

Nisren je u kampu za obuku mladih devojaka obučena za snajperistu. Ona je ispričala da su ih u vojsci plašili različitim pričama da devojke ne bi bežale.

"Govorili bi mi da ubijem svakoga ko kaže nešto protiv pukovnika pa makar se radilo i o mojoj majci. Svaki dan su dovodili devojke koje su silovali komandanti i ja sam bila jedna od njih. Pretili su mi smrću ako bih nekome rekla za to", rekla je ta 19-godišnja devojka.

Nisren je ispričala da je zarobljene pobunjenike ubijala je u dvorištu zatvora u kojem su ih držali. Ona tvrdi da je pokušavala sve kako bi ih promašila ali da joj je onda rečeno da će je morati ubiti ako ne izvrši zadatak.

Po završetku smaknuća koja su trajala nekoliko dana, Nisren je uspela da pobegne iz tog kompleksa, skočila je s drugog sprata i slomila nogu, a na ulici ju je udario i kamion.

Nisren je ipak uspela da se udalji od vojnog kompleksa nakon čega su je našli pobunjenici i odveli u džamiju.

Ponedeljak 29.08.2011. 16:31
нешто ми је наивна њена верзија.
Ponedeljak 29.08.2011. 18:49
''Ta devojka je završila u vojsci na nagovor majčine prijateljice nakon što je napustila školu da bi se brinula o teško bolesnoj majci. '' Ako mi netko može objasniti logičnost ove rečenice, bio bih jako zahvalan...Ili sam ja blesav ili su blesavi oni koji objavljuju ovakve vijesti bez čitanja teksta i promišljanja o istome.
Utorak 30.08.2011. 16:35
Још једна прљава пропаганда НАТО злочинаца а све с циљем да се "облати" Гадафи а да они опљачкају што је могуће више Либију и њене грађане! Ако је ова девојка снајпериста,ја сам марсовац!Oвих данa kроз tријумфалистичку инфомациону халабуку из Либије покушава се пробити УНЕСКО: директорица УН-oвог огранка за културу упозорава да би Либија,попут Ирака и недавно Египта, могла постати поприште нове пљачке-историјске баштине! Нико нормалан више не верује у "бајке" о спашавању јадног либијског народа од гадафијеве страховладе!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online