Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 25.08.2011.
11:38 >> 18:24h
Vestinoline A

Ovako je živeo pukovnik Gadafi

Unutar teškim naoružanjem branjenih zidina, život Moamera Gadafija odlikovalo bogatstvo i nadrealna fantazija – zabavni park, zoološki vrt, svetilište njegovoj mrtvoj ćerki, samo su neki od detalja koji su izašli na videlo.

Gadafijev odlazak u istoriju

Nakon što su libijski pobunjenici ušli u kompleks Bab al-Azizija, stanovnici Tripolija otkrili su svet u kome je živeo. I krenuli u pljačku, hvatajući sve što im padne pod ruke, poput kućnog bioskopa, stereo uređaja, antikviteta...

Gadafijev zlatni pištolj u rukama pobunjenika

Između ostalog, u kompleksu se nalazio zabavni park u stilu Majkl Džeksonove "zemlje nedođije" (Neverland), uključujući zoološki vrt popunjen životinjama koje su poslali njegovi prijatelji iz afričkih zemalja.

Skupoceni murali i umetnička dela nalazila su se na zidovima soba opremljenim nameštajem iz XIV veka.

Tokom američkog bombardovanja 1986. godine u Gadafijevom kompleksu Bab al-Azizija poginula je njegova usvojena ćerka Hana, te je u njenoj sobi podignuto svetilište.

Libijski pobunjenici otkrili su u kompleksu mrežu tunela za koji se smatra da je dugačak više od tri hiljade kilometara i da vodi do Gadafijevog mesta rođenja Sirt.

Gadafijeve snage pokušale su da postave zamke u tunelu, sprečavajući svaku eventualnu poteru, ali pobunjenici su i alternativnim načinima krenuli u poteru za Gadafijem – vozilima ka Sirtu.

Poslednje informacije govore da je Gadafi napustio Tripoli, ali da je i dalje na teritoriji Libije. Članica Libijskog nacionalnog saveta Fatima Mahmud izjavila je da bi Gadafi mogao da zatraži politički azil u pet država s kojima ima dobar odnos, među kojima je i Srbija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2011. 18:31
Britanska štampa uglavnom opisuje bezumnu pljačku svega i lomljenje česmi u kupatilima za koje misle da su od zlata. Soba usvojene Gadafijeve ćerke je bila zaštićena tako da su oko krevetića i malog stolića gde se dete igralo napravljene staklene vitrine da se sačuva u onom stanju kako je dete ostavilo poslednji put. Fotografije prikazuju kako je to staklo izlomljeno nogama i rafalima i po drugi put su ubili to dete pacovi koji se ne boje Boga. Treba pukovnik da ih namami u podzemni lagum pa da pusti gas Iperit radi deratizacije..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online