Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 18.08.2011.
03:25
A. Krasojević - Vesti A

Švajcarska: Kosovski Albanac ubio suprugu i socijalnu radnicu

U Fafikonu nedaleko od Ciriha, prekjuče rano ujutro Albanac s Kosova Šani S. (59) ubio je svoju ženu Sadete S. (52), a zatim otišao u zgradu opštine u Fafikonu i tamo pucao u socijalnu radnicu Danielu H. (48). Ona je hitno prevezena u bolnicu, ali je preminula nakon nekoliko sati grčevite, ali uzaludne borbe lekara da je spasu.

U porodici ubice, penzionisanog Albanca Šanija S. vladala je dugogodišnja nesloga, česte svađe sa suprugom dovele su do ubistva, pokazuju prvi rezultati ustrage.

Policija je ranije regovala kada je supruga Sadeta prijavila da se boji svog muža. Navela je da on neprestano započinje svađu, da je često maltretira i da je vrlo depresivan.

Nakon toga, policija je primenila švajcarske zakone o nasilju u poridici. Iselili su Šanija iz stana i zabranili su mu čak da se kreće tim delom grada. Posle te zabrane on je otišao iz Švajcarske ali se nedavno ponovo vratio.

Poslednja i kobna svađa sa krvavim epilogom, koji se mogao naslutiti, dogodila se u blizini železničke stanice u Fafikonu.

Žena koja se nalazila u blizini mesta dogaja rekla je policiji da je čula dva pucnja, a drugi očevidac ispričao je da su se prolomila tri praska.


Kravi pir na železničkoj stanici ubici Albancu očigledno nije bio dovoljan. Ostavio je telo supruge za sobom na mestu zločina, i otišao u opštinu. Tamo je pucao u šeficu socijalne službe Danielu H.

Nesrećna žena bila je udata i iza sebe je ostavila dvoje dece. Šta mu je ona skrivila, još nije saopšteno. Policija istražuje da li je ubica slučajno pucao u nju ili je ušao u opštinu da bije baš Danielu.

Sigurno je međutim da su on i Daniela jednom bili u kontaktu, jer su bili Šani S. i žena koju jeubio bili primaoci socijalne pomoći. Posle ubistava, Šani S je vrlo brzo je uhapšen i sada se nalazi u istražnom zatvoru.


Sadete i Šani S. podigli su šestoro dece, pet ćerki i jednog sina. Svi su već odrasli ljudi i vode svoje živote, onako kako sami žele, što njihovom ocu ženoubici, izgleda, nikako nije bilo po volji. Prema švajcarskim medijima, koji opširno izveštavaju o ovim ubistvima, Šani je stalno prebacivao svojoj supruzi da ćerke nije odogojila u skladu sa muslimanskom tradicijom.

Zato je dolazio u sukob sa ćerkama, ali i sa suprugom koja ih je branila od nasilnog oca. Na kraju, to ju je koštalo i glave.
 

Isekao suprugu makazama


Komšije kazu da je Šani svoju suprugu tukao redovno. Kao i svoje ćerke. Iz njihovog stana su se stalno čuli vika i krici, ali Sadeta je sve trpela do 10. jula ove godine. Tada je Sani svoju suprugu napao makazama i isekao svuda po telu. Kasnije je pokazilvala komšinicama posekotine, a policija je nasilniku konačno zabranila pristup porodici.


Zakasnelo bekstvo


Sadeta S. je kobnog jutra srela svoju komšinicu (52) i poverila joj da se i dalje boji muža i da namerava što pre da se iseli iz stana i ode da živi na nekom drugom mestu. Samo tri sata kasnije bila je mrtva.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 14:11
da su pod srbijom bio bi srbin ko i uvek sad nemogu da kazu jas m yugo ili srbin dan posle ovog su dva siptara skoro zaklali jednog svajcarskog schwingera ja misli da je bilo u SO a pre toga su rekli Scheiss Schweizer(Posrani svajcarac)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online