Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.08.2011.
10:42 >> 18:51h
Vestionline A

Monstrum zakopavao žive ljude

Spsko ministarstvo inostranih poslova trvrdi da je osoba koja je zakopavala žive ljude u Mađarskoj sa dvoje pomogača makedonski državljanin. I ambasada Srbije u Mađarskoj je potvrdila da osumnjičeni nije Srbin, a tu informaciju potvrdila je i mađarska policija.

Nezapamćen zločin u Mađarskoj

"Zločinac osumnjičen da je, zajedno s mađarskim bračnim parom, žive zakopao više žrtava nije srpski državljanin, kako je prvobitno bilo saopšteno", izjavio je konzul Srbije u Budimpešti Milan Vukosavljević.

"Dobili smo zvanično saopstenje mađarske policije da se ne radi o državljaninu Srbije. Grešku je napravio novinar koji je prvi razgovarao s mladićem koji je na volšeban način izbegao smrt", dodao je konzul u telefonskoj izjavi.

Kako je javila Mađarska državna televizija MTV, zločin se dogodio u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte. Istražni organi su na naznačenom mestu pronašli tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko meseci ranije.
 

Kako se navodi, monstruozno krivično delo otkrila je jedna od žrtava, mladić poreklom iz Rumunije, koji je uspeo da se iskopa iz rupe, ode do kuće i obavesti policiju.

Prema njegovim rečima, osumnjičenog, koji je u međuvremenu priznao krivicu, poznavala je cela porodica. Povremeno je dolazio, tražio manje sume novca na zajam i uredno ga vraćao, verovatno kako bi zadobio njihovo poverenje.
 

Prema navodima medija, tog dana Makedonac je pozvao rumunskog poznanika da popiju pivo kod jednog bračnog para beskućnika dublje u šumi, a posle nekoliko ispijenih flaša sve troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u unapred iskopanu rupu.

Napadači su mu u međuvremenu uzeli bankarsku karticu i prisilili ga da oda pin kod, ali ih ni to nije sprečilo da počine zločin.

Mladić je nekako uspeo da se sam iskopa, zatim sukobi s tu ostavljenim psom kao stražarom, a onda odjurio u obližnju kuću. Usput je od nekolicine prolaznika zatražio mobilni telefon da javi policiji, ali niko, onako okrvavljenom i blatnjavom, nije želeo da mu pozajmi.

Masovna grobnica upućuje na zaključak da je ista metoda korišćena u više navrata.

Istragu o monstruoznom zločinu preuzeo je Nacionalni istražni biro (NNI), mađarska varijanta američkog FBI.

Portparol NNI Laslo Barta je jedino saopštio da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela višetruko ubistvo, ali je odbio da kaže o koliko smrtnih slučajeva se radi. Prema saznanju "Mađar hirlapa" u toku je pretraga šume gde se krivično delo dogodilo, jer je sasvim moguće da će biti pronađeno još leševa.

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2011. 12:50
BLAGO NAMA KADA STE TOLIKO VIDIOVITI KADA STE ODMAH NAPISALI DA JE SRBIN ZAKOPAVAO ZIVE LJUDE. DA VAM SLUCAJNO NISU OVU VEST PROTURILI HRVATI ILI JE OVO NEKA NOVA KAMPANJA PROTIV SRBA? KAKO TO DA NISTE NIGDE NAPOMENILI IMENA UCESNIKA U ZATRPAVANJU ZIVIH LJUDI?
Petak 12.08.2011. 12:44
Iz komentara vidim da postoji sumnja da je jedan Srbin uradio tako nešto? Zašto? Mi smo nebeski narod? Ne činimo zlo??? Ima u novinama crnih hronika koliko hoćete, gde se svakakvi monstruozni zločini opisuju.....i ja bih volela da ih nema. Da me nije strah ako noću idem sama ulicom ali vremena su se promenila. Puno je poremećenih umova, silovatelja, pljačkaša i gadova razne vrste.
Petak 12.08.2011. 14:42
i vi ste mi nekakvi profesionalci...odmah ste pojurili da objavite da je srbin,pih obicna piskarala bez profesionalne etike. i sta bi moji novinarcici,ispade da je makedonac a.... aj da sadite papriku,niste vi za ovaj posao...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online