Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 09.08.2011.
19:22
Vestionline A

Rusija: Sprečite Prištinu!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas Evropsku uniju, NATO i Ujedinjene nacije da spreče mogući pokušaj Prištine da silom povrati kontrolu na teritorijama sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu.

"Nažalost, veliki su izgledi da će uprkos sporazumu o uzdržavanju od vojnih akcija od 5. avgusta, Priština pasti u iskušenje da ponovo silom uspostavi kontrolu nad srpskim stanovništvom na Kosovu”, rekao je portparol ministarstva Aleksandar Lukaševič, a prenele ruske agencije.

On je dodao da Rusija poziva EU, NATO i UN, "koje imaju svoje kancelarije u regionu da pokažu maksimum odgovornosti u cilju sprečavanja takvog scenarija” i istakao da se "zabrinutost stanovnika u severnim opštinama na Kosovu ne treba zanemariti”.

Lukašević je objasnio da Rusija smatra da svi sporazumi treba da budu u interesu stanovništva, kao i da treba smanjiti tenzije na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.08.2011. 19:30
Sada vidimo da i Rusi ocekuju da ce siptari pasti u iskušenje da ponovo silom uspostavi kontrolu nad srpskim stanovništvom na Kosovu, tako da bi ovi nasi poslanici trebali da prekinu odmor i hitno da zasednu. Cim su Rusi ovo sada rekli, u pitanju su dani cak i casovi mozda. Ali nasi se odmaraju
Utorak 09.08.2011. 20:42
Komandant KFOR general Biler predaje dužnost Erhardu Drevsu do 5 septembra i odlazi. Šiptari su svoje odradili sporazumom da KFOR kontroliše carinske prelaze sa tim da se 15 septembar sastaju Stefanović i Tahiri sa Kuperom u Briselu radi finalizacije mape razgovora prema rezoluciji EU od 19 januara. Posle tog sastanka će carinici Kosova zameniti KFOR i počinju dobrosusedski odnosi. Bili bi ludi da sada nešto pokušaju kada je stvar gotova. Rusi daju neke neobavezujuće predloge, ali ljudi su lepo rekli još kod rezolucije Tadić/Ešton 9 septembra 2010 da ne mogu da budu veći Srbi od srpske vlasti u Beogradu. Znaju i oni da je za mesec dana kraj priče jer Evropa nema alternativu.
Utorak 09.08.2011. 23:53
Sad smo valjda svesni koliko je gusto,da je Rusija morala opet da se mesa! Kakva je ova vlada,jos malo ce se Rusi mesati da brane nas od nase vlade!!! Setite se samo kakav je to paradox bio u Ujedninjenim Nacijama kad nas Rusija brani,a Tadic promenio pricu i akt donet u skupstini!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online