Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.08.2011.
00:12
Beta A

Sektaš iz Teksasa imao 78 žena

Voren Džefs, šef poligamističke sekte iz Teksasa, kojeg je porota oglasila krivim za pedofiliju, imao je uz zakonsku suprugu još 78 žena, od kojih je 24 bilo maloletno, i marljivo je beležio svako svoje "duhovno venčanje", pa čak i intimne momente sa svojim "suprugama".

Voren Džefs proglašen krivim za pedofiliju 
 

Džefs (55), vrhovni vođa i prorok "Isusove fundamentalističke crkve svetaca poslednjih dana", juče je proglašen krivim za seksualno nasilje nad dve devojke od 12 i 15 godina, koje je oženio po pravilima svoje sekte, a danas će početi odmeravanje njegove kazne.

U podizanju optužnice od pomoći je bila Džefsova marljivost u beleženju svojih aktivnosti, uključujući audio snimak na kojem je, tvrde tužioci, zabeleženo kako Džefs seksualno napastvuje 12-godišnju devojčicu koju je uzeo za suprugu.

Tužioci se nadaju da će ista dokumentacija oterati u zatvor čoveka kojeg sledbenici smatraju božjim govornikom na zemlji, a porotnici u zapadnom Teksasu danas će čuti dokaze o njegovim drugim krivičnim delima - koja na suđenju do sada nisu spominjana.

Teksaški državni tužilac Erik Nikols je rekao da će pokazati da je Džefs seksualno napastvovao još šest žena i da je bio mladoženja ili da je rukovodio venčanjem u slučaju više od 500 poligamnih brakova.

Takođe je, tvrdi Nikols, radio isto u slučaju 67 brakova koji su sklopljeni sa maloletnicama pod okriljem njegove sekte. Džefs se godinama skrivao od zakona krstareći zemljom kao begunac, da bi se pre hapšenja 2008. godine našao na listi 10 najtraženijih kriminalaca Federalnog istražnog biroa (FBI). Iz svoje sekte je izbacio više od 60 članova jer ih je smatrao pretnjom za svoju vlast, i razorio je oko 300 porodica tako što ih je lišio imovine - uz "prisvajanje" žena i dece, rekao je Nikols.

Tužioci su na suđenju uz pomoć DNK dokazivali Džefsovo očinstvo nad detetom čija je majka 15-godišnjakinja, a pustili su i audio snimak njegovog, kako su naveli, seksualnog napada na devojčicu od 12 godina.

Pustili su i druge snimke, na kojima desetak Džefsovih mladih supruga dobijaju poduku kako da ga seksualno zadovoljavaju i na taj način, rekao im je Džefs, zadovoljavaju i samog Boga.

"Mogli biste da se zapitate, i mnogi bi se ljudi zapitali, zašto bi neko snimao seksualni čin", rekao je Nikols pred porotom. "Ovaj ovde pojedinac smatra sebe prorokom, i beležio je sve što je radio iz sata u sat".

Džefsova sekta imala je više od 10.000 pripadnika širom SAD, i svi su oni verovali da će se kroz poligamiju izdići do raja. Obe žrtve su dobrovoljno ušle u veze sa Džefsom i nisu učestvovale u sudskom postupku protiv njega, ali je tužilac Nikols u završnom obraćanju rekao da su njegovi zločini do te mere nečuveni da po
zakonu države Teksas nije bilo potrebno da same žrtve iznesu optužbe.

Džefs je u šest meseci promenio sedam advokata, a onda je, nakon prošlonedeljnog imenovanja porote, zatražio da sam sebe zastupa.

Tom prilikom je izneo da mu je Bog navodno rekao kako će, ako postupak ne bude obustavljen, teško kazniti sve učesnike.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 06:32
Америка???Ма није могуће!
Subota 06.08.2011. 17:44
Свака му част. То је људина без предрасуда. Мени се гади и ова моја једна.
Subota 06.08.2011. 09:21
Koliko glupa mora biti nacija na čelu sa državnim establišmentom i nesposobna kad dozvoli sebi ovakvog psihopatu?! Godinama se skrivao od zakona?! Meni to smrdi na saučešništvo državnih organa u sektaštvu! "Džefsova sekta imala je više od 10.000 pripadnika širom SAD" Mašala! Nakotili se bez državne kontrole! "Iz svoje sekte je izbacio više od 60 članova jer ih je smatrao pretnjom za svoju vlast, i razorio je oko 300 porodica tako što ih je lišio imovine - uz "prisvajanje" žena i dece," nema šta, Bog otac lično i personalno na delu! Advokati će ga lako osloboditi.Glupanderi,vide trn u tuđem oku a ne vide balvan u svom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online