Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 31.07.2011.
19:14 >> 20:57h
Beta A

U krvavim obračunima sirijske trupe ubile 140 ljudi

Sirijske snage ubile su danas gotovo 140 ljudi, uključujući 100 u pokušaju da razbiju demonstracije u Hami, uoči Ramazana, javljaju agencije. Ljudi iz Hame su uzvikujući "Bog je velik!" bacali molotovljeve koktele i kamenice na tenkove koji su se kretali gradom.

Protesti u Siriji su se krvavo završili
 

"Ovo je masakr, oni žele da slome Hamu pre meseca Ramazana", rekao je očevidac koji se agenciji AP predstavio kao Ahmed.

Bolnice su pune ranjenih i traže donatore krvi, dodao je on. Demonstranti predviđaju da će protesti eskalirati tokom svetog muslimanskog meseca Rakazana koji počinje u ponedeljak.

Tokom ramazana, muslimani se okupljaju u džamijama na posebnim noćnim molitvama, a ta okupljanja bi mogla da inteziviraju proteste, ocenjuje agencija AP i navodi da aktivisti kažu da sirijske vlasti nastojate da to spreče.

Ovo je bio jedan od najsmrtonosnijih dana u Siriji od 15. marta kada su demonstranti prvi put izašli na ulice zahtevajući demokratske reforme a potom se okrenuli i protiv režima, javio je AFP.


Zvaničnici SAD, Nemačke, Italije i Francuske osudili su napad sirijske vojske na grad Hamu i pozvali na okončanje nasilja. Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je da je šokiran onim što se dešava u Siriji i zapretio novim sankcijama protiv režima predsednika Bašara al Asada.


"Nemačka vlada poziva predsednika Asada da odmah okonča nasilje protiv demonstranata" i započne dijalog, naveo je u saopštenju Vestervele.


On je istakao da ukoliko Asad ne krene tim putem, Nemačka i njeni partneri u EU će uvesti Siriji nove sankcije.

Oko 1.600 civila je poginulo u suzbijanju demonstracija protiv predsednika Bašara Asada koji su počeli u martu. Većinu nastradalih su ubile bezbednosne snage na antivladinim protestima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 20:15
Шта се дешава са арапима? Када ће схватити да им Американци желе само зло и ништа више.
Nedelja 31.07.2011. 19:26
ekli su aktivisti Organizacije za ljudska prava i stanovnici. СЛИКЕ МОЛИМ ,ДОКАЗ И ТО 100 ПОСТОТНИ. НЕМА ВИШЕ РЕКЛА КАЗАЛА,ПОРЕД ТОЛИКИХ КАМЕРА ,ТЕЛЕФОНА,РЕПЕТИТОРА.ТО ДА СЕ ПРОВЕРИ ПОДХИТНО.
Nedelja 31.07.2011. 21:33
Cak i ako je istina, to je opet pokazatelj kako postoje dvostruki standardi. U Norveskoj poginulo 76 osoba - ceo svet bruji o tome, na bliskom istoku dnevno gine toliko - ma opusteno, jedna vest. Celnici Sirije koriste istu taktiku kao i Ahmadinedzad u Iranu - pobij koliko god treba, jer koliko god da roknes opet ce biti mnogo manje nego u slucaju izbijanja gradjanskog rata. SAD ne smeju direktno da napadnu ni Siriju, a narocito ne Iran, tako da im je jedina sansa rovarenje iznutra sto im ocigledno ne uspeva. Izrael sa druge strane nista ne sme da uradi bez SAD-a, jer nema dovoljno vojnog potencijala za to, napad na Iran koji je Sirijin protektor bi zapalio ceo islamski svet. Situacije je...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online