Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.07.2011.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Na Oktobarfestu šest miliona gostiju

Ovogodišnji Oktobarfest trajaće 17 dana, od 17. septembra do 3. oktobra, a dva meseca pre otvaranja 176. praznika piva počeli su radovi na montaži ugostiteljskih i ostalih objekata koji treba da smeste i ugoste šest miliona posetilaca.

Na 37 hektara livade u centru Minhena, poznatijoj kao Terezijenvize, biće podignuto 16 velikih šatora, 141 prodavnica hrane i suvenira i svi prateći objekti za toliki broj gostiju.

Organizatori procenjuju da će biti popijeno sedam miliona litara piva, koje je poskupelo i za ovaj Oktobarfest. Cena litarske krigle piva iznosiće od 8,70 do 9,20 evra što je za 3,6% više nego lane.

Nije čudo zašto čitav svet hoće na Oktobarfest

Tri najveća šatora Löwenbräu Festhalle,
Schottenhamel i Schützen-Zelt prodavaće najskuplje pivo, a ostali neku desetinu centa jeftinije. Poskupiće i bezalkoholna pića, pa će tako litar vode koštati 7,00 evra, špecije 8,21 a limunade 7,77 evra.


Oktobarfest za Minhen predstavlja dobru priliku za punjenje gradske kase, a koristi će imati hoteli, restorani i svi koji pružaju usluge turistima za tih 17 dana. Procenjuje se da će ukupan promet na Oktobarfestu i oko njega iznositi milijardu evra.

Već je objavljen, na konkursu izabrani znak ovogodišnjeg Oktobarfesta. Žiri se rukovodio kriterijumom da ovaj najpoznatiji i najstariji narodni vašar na svetu mora biti izražen kroz simboliku koja poštuje tradiciju i govori o istoriji vašara sa nostalgičnom crtom.

Pojačana bezbednost


Za ovogodišnji praznik piva biće, kao i za prošlogodišnji, karakteristične pojačane mere bezbednosti koje bi sprečile svaki pokušaj terorističkog napada. Pored velikih betonskih stubova i žardinjera koje onemogućavaju ulazak na Oktobarfest vozilom, posebno će se graditi 180 sigurnosnih stubova koji će onemogućiti prolazak automobila sa eksplozivom u prostor gde se održava Oktobarfest. Tu je i niz drugih mera koje treba da garantuju bezbednost posetilaca.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.07.2011. 13:08
Ništa to nije prema oktoberfestu u Beogradu posle završnog sastanka Stefanović - Tahiri sa Kuperom u Briselu. To će biti masovni doživljaj kakav svet nije video.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online