Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 24.07.2011.
11:54 >> 15:45h
Srna A

"Rat za Evropu počeo 1999. u Srbiji"

"Građanski rat u Evropi traje još od 1999. godine, kada su evropski i američki marksisti multikulturalisti, preko NATO-a, objavili rat hrišćanima Srbima i oduzeli im pravo da zaustave islam na njihovoj zemlji", naveo je u svom manifestu Anders Bering Brejvik, ekstremni desničar iz Norveške koji je na svojoj poremećenoj "misiji" počinio najveći masakr u istoriji svoje zemlje.

Monstrum: Anders Bering Brejvik

Brejvik je u svom manifestu objasnio razvoj ideje, motive i plan koji su rezultirali pokoljem u Oslu i na ostrvu Utoja, piše norveški dnevnik "Dagbladet".

"Nema više vremena za dijalog. Miru smo dali šansu. Došlo je vreme za oružani otpor.

Vitezovi Templari, u ime svih slobodnih ljudi u Evropi, objavljuju preventivni rat marksističkim, višenacionalnim neokolonijalnim režimima zapadne Evrope.

Shvatamo da građanski rat u Evropi traje još od 1999. godine, kada su evropski i američki marksisti multikulturalisti, preko NATO-a, objavili rat hrišćanima Srbima i oduzeli im pravo da zaustave islam na njihovoj zemlji", navodi se u dokumentu koji citira "Dagbladet".

Kontakt sa srpskim konzervativcima?

 

“Stupio sam u kontakt sa srpskim kulturnim konzervativcima putem interneta. Ovaj početni susret je na kraju rezultirao kontaktima sa nekoliko ključnih osoba širom Evrope i formiranjem grupe koja će kasnije uspostaviti vojnički red i sud... Viteze Templare“, navodi Brejvik u svom manifestu.

Materijal, pod nazivom "Evropska dekleracija o nezavisnosti", postavljen na internetu i ''Jutjubu'', pun je poziva na rat i islamofobičnih ocena, ali i navoda o vezama ubice iz Osla sa raznim ljudima u Evropi koji su se zajednički spremali za "odbranu Starog kontinenta".

Brejvik je, navodi "Dagbladet", rekao da je devet godina pisao svoj dnevnik-manifest, ali je policija i dalje oprezna i pokušava da sa sigurnošću utvrdi verodostojnost izjava ovog čoveka.

Biznis kao maska za pravljenje bombe

Na 1.500 strana Brejvik navodi detalje o kompanijama koje poseduje. Dokument je napisan na savršenom engleskom, što navodi na zaključak da je čitava akcija izuzetno pažljivo planirana, a autor objašnjava kako je došao na ideju da se lati ovakve operacije.

Autor navodi da je knjigu napisao ove godine u Londonu, ali upozorava da je "došlo vreme za rat".

"Knjiga" sadrži i nekoliko strana u kojima se objašnjava postupak pravljenja bombe. Autor navodi i način na koji je nabavljao veštačko đubrivo, od kojeg je kasnije napravio bombu, i objašnjava da je lako dobio dozvolu za kupovinu đubriva jer poseduje registrovanu kompaniju koja se bavi poljoprivredom.

"Ukoliko me budu proveravali, videće da je se u sklopu moje kompanije nalazi i farma sa 90 hektara zemlje", istakao je autor, naglašavajući da je troškove operacije platio sa deset kreditnih kartica.

"Predvideo" faze građanskog rata

Zločinački manifest

U svojoj "knjizi" on predviđa da će građanski rat biti u tri faze, a prva koja obuhvata period do 2030. godine, uključuje "otvorene sukobe, iznenadne napade tajnih ćelija i dalju konsolidaciju konzervativnih snaga", javlja mreža CNN.

Između 2030. i 2070. godine on predviđa naprednije oblike grupa otpora i pripremu sveevropskog puča.

Poslednja faza rata 2083. godine predviđa svrgavanje evropskih lidera i primenu kulturnih konzervativnih političkih programa.

Većina "knjige" sadrži oštru kritiku marksizma i poziva na uništenje vlada koje prihvataju marksističke ideje. Autor ne precizira zašto je odabrao 2083. godinu, iako tada pada 200 godina od smrti Karla Marksa.

"Norveška na Kosovu na pogrešnoj strani"


Autor ističe da je bio podstaknut da deluje zbog učešća norveške vlade u NATO bombardovanju 1999. tokom kampanje na Kosovu, tvrdeći da su mete pogrešno bile "naša srpska braća koja su želela da proteraju islam tako što će deportovati albanske muslimane nazad u Albaniju".

On je, takođe, kritikovao način na koji se norveška vlada odnosila prema problemu crtanih filmova i stripova sa temom proroka Muhameda, kada se Norveška izvinila jer su novine objavile kontroverzne stripove i karikature.

Autor kritikuje Norvešku, domovinu Nobelove nagrade, zbog dodele ove nagrade za mir palestinskom vođi Jaseru Arafatu, navodi CNN.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.07.2011. 12:19
Vlada Norveške je pre dva meseca odlućila da od 1 augusta ne učestvuje u akcijama NATO na ubijanju muslimana u Libiji, pa je čovek pobio podmladak vladajuće partije. O tome u "dnevniku" ni reči nego su Marksisti napali Srbe u borbi protiv muslimanskih hordi. Gde je u dnevniku stav o povlačenju Marksista iz muslimanskog Avganistana koje je u toku. Bolje neka nađu one u organizaciji koja je organizovala ovaj "11 septembar" u Norveškoj da bi se nastavilo učestvovanje bogate Norveške u NATO operacijama u Libiji. Ovoga čeka neki na smrt bolesni od raka sa pištoljem kao Džek Rubi što je sačekao Harvi Li Osvalda i tajna umire. A na papir mogu da ture šta hoće, papir trpi sve.
Nedelja 24.07.2011. 13:06
Molim objasnjenje od administratora zasto su mi obrisani komentari ? I to komentari koji niti sadrze psovke, niti vredjaju bilo koga ! Ajde, ako ste hteli da obrisete onaj u kome prenosim detalje manifesta ovog ubice, u redu je, mada ste i vi to objavili, i svi svetski mediji objavljuju ali zasto brisete komentare u kojima navodim bilans zrtava ? Znate sta, ako neko od citalaca nema mentalni kapacitet da shvati u komentaru sta je citat i preneta informacija a sta licno misljenje to je njegov problem, ali to ne podrazumeva da moji komentari trebaju da budu obrisani ! Poceli ste da uvodite cenzuru, niko nista ne sme da kaze a pri tom niti vredja niti psuje !
Ponedeljak 25.07.2011. 19:34
Написа ли ја,пре два дана, како још само недостаје да се објави како је симпатизер Срба?! Онда ми ''обавештени'' лупају минусе (што јест/јест не могу заспати због тога, од муке,док не легнем!) све док не дође нова вест!!!Не очекујем признања ни извињења,ха,ха,ха...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online