Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.07.2011.
12:34
Z. Mirković - Vesti A

Predaj se, Nikola, da normalno živimo

Danijela B, supruga Nikole B, koji je uspeo da pobegne iz bečkog zatvora time što je otpušten uz lažni identitet zatvorenika kojem je istekla kazna, poziva muža da se preda kako bi mogli da nastave normalan život.

Foto: Ilustracija
 

Ona je ove nedelje puštena iz pritvora, kada je sud ustanovio da je nevina, i ističe da je zabrinuta za muža. Ona je provela šest meseci u zatvoru pod optužbom da je pomagala mužu prilikom provala, to jest da je vozila automobil. Međutim, sud je konstatovao da je nevina.

Na suđenje je trebalo da dođe i suprug koji je nestao i za kojim traga policija. Iako je oslobođena, Danijela nije potpuno slobodna jer, kako je rekla bečkom dnevniku "Esterajh", neprestano je prate. Ova žena prošla je proteklih meseci kroz pakao, a za sve je kriv njen muž.
 

"On nije loš čovek. I ovaj test sudbine ne menja ništa na tome da ga volim", kazala je Danijela.

Ona je objasnila da je muža upoznala na dočeku Nove godine pre godinu dana. Nikola je u Srbiji bio policajac i tek nedavno se doselio u Austriju. Posle samo dva dana on se uselio kod nje, a u aprilu su se venčali.
 

"Znali smo da smo jedno za drugo", priča Danijela.

Međutim, Nikola je imao problem - dugo je čekao na vizu. Dok je Danijela svakodnevno radila po 14 sati, on je bio kod kuće.
 

A kada je supruga obolela od tumora i kada su bile potrebne skupe terapije, on je želeo da nabavi novac i na taj način je skrenuo sa legalnog puta.

"Slušao pogrešne prijatelje", istakla je Danijela. Ona je kazala da je od svog advokata saznala da je Nikola u bekstvu.

"Pravosudni organi iznose pogrešne informacije, jer ih je sramota čitave afere. Nikola zasigurno nije uzeo dokumenta drugog zatvorenika i uz njihovu pomoć izašao iz zatvora. U zatvoru vam uzmu sve lične stvari. Čak ni burmu ne smete da nosite", objasnila je Danijela.
 

Prema njenim rečima, Nikola se nije javio ni svojoj majci, a kod sebe nema para, zbog čega strahuje da mu se nešto ne desi.
 

Nije planirao bekstvo


"Nikola je u ćeliji bio sa petoricom zatvorenika. Očigledno je jedan čuvar uzviknuo neko ime i Nikola je pomislio da će ga ponovo premestiti u drugu ćeliju. On je spakovao svoje stvari i krenuo za čuvarom. Najedanput se našao u gaćama, sa kafom i šećerom u ruci na ulici. Detaljnih kontrola sigurno nije bilo. Moj muž je samo znao tri reči nemačkog", dodaje Danijela koja je uverena da Nikola nije planirao bekstvu. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online