Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.07.2011.
18:27
Beta A

"Ovo je najteži dan u mom životu"

Medijski magnat Rupert Mardok izjavio je na saslušanju pred britanskim parlamentom da ga je bilo sramota kad je početkom godine saznao da je njegov list prisluškivao i objavio transkripte ubijene britanske tinejdžerke i izvinio se za taj postupak.

Medijski magnat: Rupert Mardok
 

Mardok, vlasnik kompanije Njuz korporejšen (News Corporation), u čijem sastavu je bio sporni britanski tabloid "Njuz of d' vorld" (News of the World) koji je u međuvremenu ugašen, na saslušanju pred britanskim parlamentom rekao je da nije bio upućen u taj slučaj i da su ga pojedini zaposleni u kompaniji pogrešno informisali, prenosi Bi-Bi-Si.

Pre saslušanja Ruperta Mardoka i njegovog sina Džejmsa pred odborom britanskog parlamenta izjavu je dao i šef londonske policije Pol Stivenson (Paul Stephenson), koji je juče podneo ostavku na tu funkciju.
Stivenson je priznao da je 10 od 45 novinara u njegovom odeljenju za štampu ranije radilo za tabloid "Njuz of d' vorld", ali je demantovao da je bilo nedozvoljenih kontakata. On je naveo da je bio neprijatno iznenađen kada je saznao da bivši izvršni direktor tog lista Nil Volis (Neil Wallis) angažovan kao konsultant za medije u policiji.
Na saslušanju u britanskom parlamentu danas će se pojaviti i Rebeka Bruks, bivša direktorka britanskog ogranka Njuz korporacije i bivša urednica "Njuz of d' vorld".

Premijer Dejvid Kameron je zbog krize u vezi sa skandalom sa prisluškivanjem skratio svoju posetu Južnoj Africi i pozvao britanski parlamant da u sredu sazove hitnu sednicu.

Rupert Mardok, koji ima 80 godina, rekao je da današnje pojavljivanje i saslušanje pred britanskim parlamentom za njega predstavlja "najteži dan u njegovom životu". To je i prvo pojavljivanje Mardoka u britanskom parlamentu u 40 godina dugoj medijskoj karijeri u Velikoj Britaniji.

Tokom saslušanja Mardok je više puta bio prekidan. Poslanik laburista Tom Votson (Watson) postavljao mu je oštra pitanja, ali je sin Roberta Mardoka, Džejms (James), više puta pokušao da interveniše.

Poslanik Votson jasno mu je stavio do znanja da želi da čuje odgovore od njegovog oca "koji je odgovoran za upravljanje kompanijom i ozbiljne prekršanje koji su počinjeni", ukazuje Bi-Bi-Si.

Stariji Mardok rekao je da je list "Njuz of d vorld" činio samo jedan odsto njegovog ukupnog profita i da su tim poslom upravljali "ljudi kojima je verovao". On je naveo da zbog skandala koji je nastao trpi veliku finansijsku štetu.

Njegov sin Džejms, predsednik Njuz internešenela (News International) koji je izdavao tabloid, nedavno ugašen, kazao je da ta kompanija nije uspela da odgovori visoko postavljenim standardima, ali da je "odlučna da osigura da se takve greške više ne ponavljaju".

"Želeo bih da naglasim da mi je veoma žao, da nam je svima veoma žao posebno zbog žrtava nelegalno presretnutih razgovora i njihovih porodica", rekao je Džejms Mardok.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online