Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.07.2011.
23:15
Blic A

Najomraženija Amerikanka puštena iz zatvora

Kejsi Entoni (25), samohrana majka sa Floride kojoj je suđeno pod optužbom da je 2008. zadavila svoju dvogodišnju ćerku Kajli i njeno telo sakrila u šumi, gde je nađeno posle pola godine, puštena je juče iz zatvora. Pre nekoliko dana porota je jednoglasno, posle samo 10 sati većanja, donela odluku da nije kriva.

Oslobođena optužbe da je zadavila svoju dvogodišnju ćerku: Kejsi Entoni
 

Kejsi Entoni je iz zatvora izvedena pod velikom policijskom pratnjom, u crnom džipu. Pola sata kasnije, primećena je na obližnjem privatnom aerodromu u Orlandu.

Slučaj je već u medijima raspravljen do najmanjih detalja, ali je i suđenje Kejsi Entoni praćeno sa podjednakim publicitetom, naročito na televizijama, gde je u završnici bilo prva vest.

I kad su svi očekivali da će biti izrečena najteža kazna, a da će osuđenica sledećih nekoliko godina provesti u "ćeliji smrti", porota je konstatovala ono što niko nije očekivao: da nije dokazano da je uradila ono u šta je većina bila ubeđena da jeste.
Inače, mišljenja u SAD su podeljena.

"Sigurnija je u ćeliji nego van nje. Bolje joj je da se pripazi. Poznata je širom sveta", kazao je novinarima Majk Kiroz (22), koji je došao iz Majamija u Orlando da bi, uz stotinak okupljenih ljudi, prisustvovao oslobađanju Entonijeve.

Lamar Džordan kazao je da je osetio mučnicu u stomaku kada je video Kejsi Entoni na slobodi.

"Činjenica da je puštena na slobodu, činjenica da je u pitanju njeno dete i da nije rekla šta se dogodilo, rađa mučninu", priča on.

Nisu, međutim, svi imali reči osude na račun Amerikanke.
"Ja sam za Kejsi. Dokazano je da je nevina", kaže Kizi Smit iz Orlanda.

Priča je sledeća: Kejsi je kobnog dana u junu 2008. godine navodno napustila svoj porodični dom i povela ćerkicu sa sobom. Nikome se nije javljala nekoliko dana, a kada je to napokon učinila, rekla je svojoj porodici da puno radi, da je veoma zauzeta i da ćerkica Kajli provodi vreme sa dadiljom.


Njeni prijatelji i roditelji navodno nikada nisu videli dadilju o kojoj je Kejsi pričala. Posle mesec dana Kejsini roditelji su prijavili nestanak unuke.
 

Kejsi je posle toga nekoliko puta hapšena i puštana. U njenom kompjuteru su nađene gugl pretrage sa pojmovima: smrt, hloroform i lomljenje vrata. Nađeni su i sumnjivi delovi njenog dnevnika, a posle šest meseci i skelet male Kajli, u šumi nadomak porodičnog imanja.

Kejsi je najpre optuživala nepostojeću dadilju za otmicu i ubistvo male Kajli. Tokom istrage, Kejsin otac 2009. godine pokušava da se ubije.

Na suđenju slučaj dobija novi obrt. Odbrana tvrdi da se mala Kajli slučajno udavila u porodičnom bazenu Entonijevih, ali da su oni to u panici krili. Iz kog razloga porodica krije slučajno davljenje deteta, pri čemu njihova ćerka ide u siguran zagrljaj smrtnoj kazni? Amerika još raspravlja o tome.

Kejsi Entoni je oslobođena po tri stavke optužnice, a proglašena je krivom samo za davanje lažnih informacija tokom istrage.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.07.2011. 23:27
familijarne stvari su najteze i za porotu i sudije puno je komplikovano jer se radi o emocijama i jadima nebi bio u njenoj koz ... na slobodu aaaaa kako ce da se oslobodi svojeg deteta nikako ova zena je otisla u piz...materinu 100%
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online