Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 09.07.2011.
09:15
Alo A

Otac hteo da Obamu da na usvajanje?

Kenijac Barak Obama stariji planirao je da svog sina, koji će postati prvi tamnoputi predsednik u istoriji SAD, da na usvajanje.

Često se ispredaju neobične priče o prošlosti američkog predsednika Baraka Obame
 

Belkinja En Danam iz Kanzasa, majka šefa Bele kuće, ostala je trudna kada je imala 18 godina sa Barakom Obamom starijim, studentom iz Kenije, koga je upoznala na Havajima. Kad je En Danam bila u petom mesecu trudnoće, Obama je rekao imigracionim zvaničnicima da njih dvoje planiraju da dete daju na usvajanje Vojsci spasa. Kako piše "Dejli mejl“, otac predsednika SAD je bio pod istragom imigracione službe jer su postojale informacije da je imao nekoliko žena (što se kasnije pokazalo kao istinito).

Nije spasao Meksikanca!

Uprkos molbama za milost Baraka Obame, u Teksasu je pogubljen meksički državljanin Humbert Leal Garsija (38), koji je osuđen na smrt zbog silovanja i ubistva 16-godišnje tinejdžerke, 1994 godine.
„Iskreno mi je žao zbog svega, završimo s tim. Neka mi porodica žrtve oprosti. Živeo Meksiko“, bile su njegove poslednje reči.
Slučaj je podigao prašinu jer mu pri hapšenju nisu saopštena prava da može da zatraži diplomatski savet. Obama je u molbi za milost naveo da je prekršena Bečka konvencija, ali vlasti u Teksasu se nisu obazirale na to

U razgovoru za obnovu vize 1961. godine, Obamin otac, tada 24-godišnjak, uveravao je imigracione zvaničnike da se razveo u Keniji pre nego što se oženio Barakovom majkom.


"Odlučili smo da dete damo na usvajanje", rekao je tada Obama stariji.

Sudbina je umešala prste i maleni Barak, ipak, nije dat na usvajanje. Mešoviti brak je u to vreme bio dozvoljen na Havajima, ali je bio zabranjen u 22 američke države! Barak je oca video samo nekoliko puta, pre nego što je ovaj poginuo u saobraćajnoj nesreći 1982. Barak Obama je u svojim memoarima napisao da je njegova majka sigurno razmišljala o abortusu jer joj nije bilo lako.


"Zlonamerni pogledi, šaputanja, mogli su dovesti ženu u situaciju u kakvoj je bila moja majka. Mogla je da završi u nekoj zabačenoj ulici gde bi izvršila abortus. Moj otac je razmišljao o usvajanju", naveo je Obama u svojim memoarima.


Obamin otac je imao nekoliko žena u Keniji, gde predsednik SAD ima danas brojnu rodbinu.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2011. 10:56
Otac hteo da Obamu da na usvajanje...ал` Гадафи није био заинтересован.
Subota 09.07.2011. 11:01
Ko zna gde bi zavrsio? A u svetu bi mozda bio veci mir......
Subota 09.07.2011. 11:15
Niste primjetili da u 22 savezne države nije dozvoljen mješoviti brak u to vrijeme!!!! Bizarno!!!! A nas ubjeđuju da naši običaji i zakoni nevaljaju!!!! On je uspio daleko da dogura zato što je imao tamo Srbe u Čikagu komšije koji su ga lansirali, a on je to iskoristio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online