Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.07.2011.
12:50 >> 15:04h
Vestionline A

Kastro: Čaves će pobediti i rak i neprijatelje

Bivši kubanski lider Fidel Kastro izjavio je da će predsednik Venecuele Ugo Čaves pobediti u borbi protiv raka. Ugo Čaves danas doputovao u Venecuelu, na proslavu 200 godina sticanja nezavisnosti od Španije.

Dobri prijatelji: Ugo Čaves i Fidel Kastro
 

Kastro je, u pisanoj izjavi postavljenoj na vladinom sajtu, istakao da je Čaves pokazao impresivne rezultate u lečenju od raka, nakon što su mu lekari na Kubi operisali apces pre tri nedelje.

"Nakon što je rak otkriven, bio je potreban dalji tok radikalnijeg lečenja“, naglasio je Kastro dodajući da je Čaves mnogo bolje, prenose agencije.

“Pacijent je izborio važnu borbu koja će ga lično i Venecuelu voditi ka velikoj pobedi“, ocenio je Kastro.

“Sada su spoljašnji i interni neprijatelji Čavesa na milosti i nemilosti njegovih reči i odluka. Biće, bez sumnje, iznenađenja za njih“, najavio je bivši kubanski lider.

Čaves je prošle nedelje priznao da je oboleo od raka, ali nije hteo da otkrije o kojem tipu raka je reč i koliko će morati još da ostane na terapiji na Kubi. Njegov dug boravak na Kubi podstakao je diskusiju u Venecueli o tome da li može vladati zemljom tako dugo iz inostranstva.

Čaves stigao u Venecuelu

 

Predsednik Venecuele Ugo Čaves danas je, nakon lečenja od raka u Havani, doputovao na aerodrom Majketa, gde su ga dočekali ministri, javila je lokalna televizijska stanica.

 

Televizijska stanica navodi da je moguće da će se Čaves kasnije tokom dana pojaviti na balkonu predsedničke palate. Čaves se u Venecuelu vratio u ranim jutarnjim časovima, dan pre proslave 200 godina od sticanja nezavisnosti od Španije.

 

Predsednik Venecuele otkrio je 1. jula u prvom govoru od kada je otišao na Kubu na lečenje, da je imao operaciju radi uklanjanja kancerogenog tumora. Čaves, koji izgleda mnogo mršavije nego poslednji put kada se obraćao naciji, potvrdio je ono što su mnogi sumnjali, a to je da su njegovi zdravstveni problemi mnogo ozbiljniji nego što se prvobitno tvrdilo.

 

Prema njegovim rečima, načinio je "fundamentalnu grešku", jer nije vodio dovoljno brige o sebi.

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2011. 19:03
Nadam se,jer su to poslednji mohinkanci demokratije i coveci protiv novog davoljijeg poretka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online