Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 24.06.2011.
18:22
Vestionline A

''Intervencija NATO daje rezultate''

Francuski predsednik Nikola Sarkozi i italijanski premijer Silvio Berluskoni ocenili su da intervencija NATO u Libiji daje rezultate uprkos kritikama zbog broja civilnih žrtava i činjenice da Gadafijev režim još nije srušen.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi odbacio je kritike intervencije NATO ocenivši da zapadni savez treba da istraje dok Moamer Gadafi ne ode sa vlasti, preneo je AFP.

Uprkos žrtvama, rat daje rezultate: Silvio Berluskoni i Nikola Sarkozi

U trenutku kada se neki članovi saveza povlače zbog nedostatka sredstava, a NATO suočava sa nezadovoljstvom zbog civilnih žrtava, Sarkozi je na završetku samita EU u Briselu ocenio da kampanja postiže napredak.

Premda su neki strahovali da bi akcija Gadafijevih pristalica mogla dovesti do zastoja u intervenciji, "svi mogu da vide da se Gadafijeve snage svuda povlače," izjavio je on na konferenciji za štampu.

"U toku je opšti ustanak stanovništva, nastavićemo sa kampanjom dok Gadafi ne ode, a da nismo intervenisali bilo bi destina hiljada mrtvih," rekao je Sarkozi.

Pre samo nekoliko dana, NATO je priznao da je prilikom napada na Tripoli greškom ubijeno više civila, uključujući decu.

Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini pozvao je posle toga na obustavu neprijateljskih dejstava kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći.

Međutim, italijanski premijer Silvio Berluskoni je podržao Sarkozijev stav ocenivši da intervencija NATO slabi Gadafijevu vlast.

"Gadafi je sve izolovaniji", rekao je Berluskoni i dodao da su Gadafija napustili ljudi, ali da niko ne može da kaže kada će on napustiti vlast.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen rekao je da Alijansa čini sve predupredi civilne žrtve.

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2011. 18:49
Tješite se koliko god hoćete, ali i sami znate da vam akcija iz dana u dan propada. NATO nikada nije toliko dugo bombardirao neku zemlju, ali svejedno im ne ide. Ponavljaju jedne te iste priče te pokušavaju s lošom propagandom, ali kad ne ide ne ide. Osim toga, nedavno su se nato generali požalili kako je teško uskladiti akcije u Afganistanu i u Libiji. NATO je tigar od papira...čak niti to.
Petak 24.06.2011. 19:42
NOVOSTI! Kongres je izglasao PROTIV akcije u Libiji (otprilike 293-123) i zahtjeva da se prekinu ratne operacije (naravno, samo američkih snaga, dok se na ostale članice pakta to ne odnosi). Ali, i to je pomak.
Petak 24.06.2011. 20:25
Pijanica i pedofil!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online