Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2011.
09:21
Beta A

Rusija: Srušio se avion, 47 mrtvih

Najmanje 47 osoba je poginulo u avionskoj nesreći kod Petrozavodska, u Kareliji na severozapadu Rusije, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije.

"Prema najnovijim informacijama, 52 ljudi je bilo u avionu, 47 je poginulo i pet je povređeno", rekao je zvaničnik ministarstva za RIA Novosti.

Poginuo fudbalski sudija

 

Ruski fudbalski sudija Vladimir Petai (38) jedan je od poginulih putnika. Petai je sudio prvoligaške utakmice u Rusiji od 2003. godine, a 2010. je postao internacionalni arbitar sa licencom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Sudija je pre nekoliko dana sudio svoj 100. meč u prvoj ligi Rusije između Rubina iz Kazanja i moskovskog Dinama.

Osam preživelih s jakim opekotinama prebačeni su u bolnici. Sedam od njih je u "izuzetno teškom stanju", rekla je portparolka ministarstva Irina Andrijanova za RIA Novosti. Među njima je i desetogodišnje dete.


Tela su razbacana po autoputu, rekao je jedan izvor agenciji Interfaks i ispričao da je prizor zastrašujući.

Avion "tupoljev 134" aviokompanije Ruser, star 31 godinu, pokušao je sinoć nešto pre ponoći da sleti na autoput udaljen jedan kilometar od aerodroma Petrozavodska, rekao je isti izvor. Od udara trup aviona se razbio i letilica se zapalila.

Direktor aerodroma Petrozavodsk Aleksej Kuzmitski je rekao, kako prenosi Interfaks, da je moguće da se nesreća dogodila zbog loših vremenskih uslova. U trenutku nesreće padala je kiša i bila je jaka magla u toj oblasti.

Pilotska kabina je skoro neoštećena

Drugi zvaničnik je, međutim, rekao da je moguće da se nesreća dogodila i zbog kvara pomoćnog sistema za sletanje na aerodromu.


"Ne rade svetla jakog intenziteta na pisti koja su trebala da budu upaljena u slučaju lošeg vremena", rekao je taj zvaničnik i dodao da je prvo pitanje da se sazna zašto avion nije pokušao da sleti na pistu nego na autoput. Interfaks navodi da su dve crne kutije nađene.

Avion koji je imao 43 putnika i devet članova posade leteo je od Moskve do Petrozavodska, glavnog grada ruske republike Karelija, koja se graniči s Finskom.


Ivanov: Greška pilota uzrok avionske nesreće

Do avionske nesreće na severozapadu Rusije, u kojoj je poginulo najmanje 44 ljudi, najverovatnije je došlo zbog greške pilota, izjavio je danas u Parizu zamenik ruskog premijera Sergej Ivanov.

"Na osnovu prvih podataka greška pilota je jasna - on je u lošim vremenskim uslovima skrenuo nadesno od piste i u magli je nastojao da uoči pistu do poslednjeg minuta, ali nije u tome uspeo", rekao je Ivanov koji boravi u poseti Francuskoj zajedno s premijerom Vladimirom Putinom, javio je Rojters.

Ivanov, koji je zadužen za rusku vazduhoplovnu industriju, rekao je da je ova nesreća, koja se dogodila prilikom pokušaja sletanja pri slaboj vidljivosti, slična avionskoj nesreći u kojoj su u aprilu 2010. godine na zapadu Rusije poginuli poljski predsednik Leh Kačinjski i veliki broj poljskih zvaničnika.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2011. 10:19
Ti Tupoljevi ipak malo prečesto padaju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online