Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 20.06.2011.
11:29
Srna, Beta A

Medvedev podržava reizbor Obame

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev kaže da podržava reizbor američkog predsednika Baraka Obame na tu funkciju.

"Mogu da vam direktno kažem da bih voleo da vidim Baraka Obamu u drugom predsedničkom mandatu više nego bilo koga drugog", rekao je Medvedev u intervjuu za "Fajnenšel tajms", prenosi RIA Novosti.

Drugari: Dmitrij Medvedev i Barak Obama

On je dodao da su se odnosi SAD i Rusije poboljšali i da je to zasluga nove administracije, kao i samog predsednika Obame.

"Ja sam sa njim u prijateljskim odnosima, radimo dobro i lako", istakao je Medvedev.

On je dodao da bi se odnosi dve zemlje dramatično izmenili ako bi bio izabran novi predsednik.

Neće na Putina


Medvedev još nije odlučio da li će se i on, kao i njegov prijatelj Obama, upustiti u trku za drugi predsednički mandat.


Ono što je izvesno je, međutim, da se on i premijer Vladimir Putin neće suočiti kao protivkandidati na predsedničkim izborima sledećeg marta jer bi, kako kaže medvedev, njihovo rivalstvo naudilo zemlji.

"Razumemo da postoje predstavnici veoma konzervativnog krila, koji pokušavaju da

reše američke političke probleme, između ostalog, ispoljavanjem burnih emocija na Rusiju", rekao je Medvedev.

Ruski predsednik je dodao da on smatra da je srećan što ima kao kolegu predsednika koji je moderan čovek, koji želi promene, ne samo u SAD, već i na nivou svetskog poretka.

Bivši rivali hladnog rata uspeli su nedavno da poboljšaju odnose sklapanjem sporazuma o nekoliko problematičnih pitanja, uključujući širenje nuklearnog naoružanja i ulaska Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Obama je već najavio da će se kandidovati za predsednika na izborima u novembru 2012. godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2011. 11:40
Потпуно је свеједно ко ће да обавља функцију светског терористе број 1...
Ponedeljak 20.06.2011. 11:57
Ljudi, pa i Medvedev mora pokazati da ima smisla za humor..Kako god bilo da bilo, svi znamo zašto je Medvedev izabran za predsjednika.Putin nije mogao dobiti treći mandat i onda su morali staviti nekoga da bude 4-5 godina na čelu (čisto radi 'demokratskih' principa). Kad ovome istekne mandat, dolazi Putin.Medvedev se više neće niti kandidirati. Da se mene pita, Putin bi trebao doživotno ostati na vlasti jer je on čovjek koji ima karizmu i stav.A osim toga, narod ga voli.A što se tiče Obame i SAD-a, posve je svejedno tko će biti na čelu predsjednika jer je on tu samo žrtveno janje velikim kompanijama. A Obama neće biti ponovno izabran...
Četvrtak 23.06.2011. 10:40
Ne odlucuju njih dvojica ama bas nista o njihovim politickim "zivotima"odlucuju oni koji su stavili svoje proizvode ispred njih.Pogodite koji su to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online