Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.06.2011.
21:03
E. V. A

Brutalno streljanje u noćnom klubu

Zbog ubistva u noćnom baru "Nivo" u Geteborgu uhapšena su petorica mladića, među kojima su jedan Bosanac i trojica Albanaca iz Makedonije i s Kosova. Grupa iz bivše Jugoslavije osumnjičena je za ubistvo i saučesništvo u zločinu koji se desio pre godinu dana, a svi uhapšeni stari su između 25 i 30 godina i žive u Geteborgu.

Ubistvo se desilo 29. maja prošle godine prilikom pucnjave u prepunom noćnom klubu. Ubijeni 24-godišnjak je odranije poznat policiji i takođe je stranog porekla, ali ne s Balkana.

Prilikom okršaja pogođen je u vrat i podlegao je ranama na licu mesta. Motiv napada nije zvanično saopšten, ali se pretpostavlja da je usledio kao osveta za obračun koji se dogodio u istom noćnom klubu 2009. godine, kad je 24-godišnjak pokušao da ubije svog rivala.
 

Okršaj se dogodio u prepunom klubu
 




Prema rečima svedoka, ubistvo u klubu "Nivo" ličilo je na javno streljanje! Kad su zapraštali meci, gosti lokala su pokušali da pobegnu, što je izazvalo još veću pometnju, a čuvari noćnog kluba su posle pucnjave zaključali vrata kluba, pokušavajući da na taj način pomognu policiji da uhapsi napadače.

Ipak, ispostavilo se da nisu bili dovoljno brzi i da su ubica i njegovi saučesnici iskoristili haos i uspeli da pobegnu, što su utvrdili i policajci kad su stigli i legitimisali preostale zaključane goste.

Policijske ekipe ispred noćnog kluba
 


Dvadesetčetvorogodišnjoj žrtvi odranije je bio zabranjen ulaz noćni klub "Nivo". Uprkos tome, on je uspeo da uđe, a policijski komesar je dodao da su "šef kluba i dvojica čuvara tek neposredno pre pucnjave saznali da se 24-godišnjak nalazi u klubu".


U novembru 2009. godine 24-godišnjak je pokušao da likvidira jednu osobu u istom noćnom klubu. U njegovoj blizini se nalazio čovek koji je teško ranjen nožem. Policija je našla nož ispod sofe u prostoriji u kojoj su čuvari držali 24-godišnjaka do dolaska policijske patrole, ali je, uprkos tome, 24-godišnjak oslobođen!

Prvostepeni sud u Geteborgu ga je pustio, ali je u presudi otvoreno napisano da svedoci nisu pričali istinu. Nakon toga je 24-godišnjaku bio zabranjen ulazak u noćni klub "Nivo", ali on nije poštovao zabranu i to ga je, na kraju, koštalo života.
 

Pretnje šefu obezbeđenja

 

Šef obezbeđenja u noćnom klubu "Nivo" u Geteborgu često je dobijao pretnje, a jednom prilikom mu je bombom raznet automobil.


- Neće nas uplašiti pretnje i nećemo dozvoliti kriminalcima da preuzmu naš lokal. Međutim, skoro je nemoguće očekivati od čuvara da među hiljadama osoba koje dolaze prepoznaju ko je kriminalac - kazao je šef obezbeđenja.


Posle ubistva 24-godišnjaka pooštrene su mere bezbednosti i sada svi gosti moraju da prođu kroz detektor za metal. Vlasnik kluba je, inače, više puta tražio da mu dozvole instaliranje kamera za video nadzor, ali mu zbog strogih švedskih propisa to nije bilo odobreno.

 

U društvu kriminalaca

 

Advokat koji je ranije zastupao ubijenog 24-godišnjaka nije bio previše iznenađen i na vest o ubistvu je rekao da se njegov "24-godišnji klijent kretao u krugovima u kojima je uvek postojao rizik da se nešto slično desi". Ubijeni mladić često je viđan u društvu kriminalaca i očigledno je već bila raspisana nagrada za njegovu glavu.


- Nekoliko dana pre ubistva na njega je pucano, ali su napadači promašili metu - kazao je jedan od inspektora. 

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2011. 22:38
Састао се отпад људски и починио злочин.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online