Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 05.06.2011.
16:17
Vestionline A

Rio planira da očisti grad od prostituki

Za stanovnike Ria de Ženeira, čitav kvart u kom se nalazi čuvena vila Mimoza je omiljeno mesto u koje se svraća na seks ili piće nakon napornog posla, dok je za druge ovo mesto "ruglo za grad". Ovo mesto razvrata treba da bude sklonjeno kako bi grad bio lepši pred Svetski kup 2014. i Olimpijske igre 2016. godine.

Prostituke u ozloglašenoj gradskoj četvrti
 

Brazilska vlada planira da ovuda prolazi 510 kilometara dugačka pruga koja će povezivati Rio sa Sao Paulom - 22 milijarde dolara vredan projekat koji bi se na licitaciji našao krajem jula, prenele su svetske agencije.

Iako još nije počela izgradnja pruge, prostitutke koje ovde rade su već na oprezu, jer ovo ne bi bio prvi put da se ovakvi kvartovi "čiste". U poslednjih sto godina bilo je sedam takvih akcija. Poslednja je bila 1996. godine kada se gradio gradski administrativni centar.

"Od tada su ove žene morale da rade na ulicama kako bi se sakupilo dovoljno novca i kupilo parče zemlje u blizini nekog kvarta uz autoput ili metro, gde bi imale dovoljno mušterija", rekla je upravnica vile Klejde de Almeida.

Ona je dodala da u kvartu nisu samo javne kuće, već tu ima i restorana, radnji za hemijsko čišćenje, kozmetičkih salona i da se mnogi pitaju gde će, ukoliko žene odu.

Prostitutke iz vile Mimoza kažu da, ukoliko moraju da se isele iz kvarta, žele nešto više od samog mesta.

Arhitekta Giljerme Ripardo je napravio maketu 1,8 miliona dolara vrednog centra u kome će postojati klinika, deo za brigu o deci, prostorije za profesionalno usavršavanje poput šivenja i kompjutera. Centru su žene dale ime "Grad žena“.

"Centar treba da bude funkcionalan, lep, izvor zadovoljstva i ponosa. Seksualna industrija je deo istorije i života u Riju. Ona ne prelazi granice zakona, jer je legalna u Brazilu", rekao je Ripardo.

On je dodao da mu je ideja bila da gradskim vlastima pokaže da prostitutke i dalje postoje i da su to osobe kojima je potrebna briga. "Poenta nije u tome da ih izolujete, već da ih uklopite u svakodnevni život", objasnio je Ripardo.

Vilu Mimoza čini nekoliko načičkanih skromnih kućica. U prizemlju su, uglavnom, barovi i noćni klubovi u koje prostitutke dolaze sa mušterijama, dok su na spratu sobice u koje ih kasnije vode.

U vili, koja je od centra grada udaljena jednu stanicu metroom ili pet minuta hoda od glavne autobuske stanice, ukupno radi oko 2.000 žena - neke dolaze pre, a neke posle svog redovnog posla kasirke, služavke ili manikirke.

Nedelja 05.06.2011. 18:21
zar one nisu simbol ria. tesko meni. ja ih obozavam. malo pricaju a puno rade.
Nedelja 05.06.2011. 17:52
Planira se PRUGA? Bravo, bra-jebeno-vo!! Bez bilo kakve ironije, to je pokazatelj da se Brazil otima uticaju SAD-a, do sada Brazil skoro uopste nije imao pruge, jer su americke autobuske kompanije izdilovale izuzetno nepovoljan sporazuma za Brazil da se demontiraju sve pruge, da bi oni profitirali od autobuskog prevoza. Divljali su u Brazilu kao i svugde drugo, sada se Juzna Amerika polako otima americkom imperijalizmu. Jes' da mi Brazil nije ni priblizno na listi dragih zemalja, iz mnogo razloga, opet je dobro da su svoji gospodari, a ne sluge SAD-a.
Petak 24.06.2011. 14:01
mogu samo da se pobune papistickew kurvetine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online