Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.05.2011.
13:47
E. V. A

Bosancu tri metka u glavu

Tridesetšestogodišnji Bosanac hladnokrvno je likvidiran u Malmeu usred dana s tri hica u glavu! Policija veruje da je ubistvo povezano s mafijaškim ratom između bandi bivših Jugoslovena koji već dugo traje u Malmeu i koji je dosad odneo više života.

Prema pisanju švedskih medija, svedoci ubistva videli su mladića obučenog u crno kako beži s mesta zločina. Policija je odmah angažovala veliki broj patrola, na terenu je bio i helikopter, ali ubica je uspeo da izmakne poteri.


Prema rečima istražitelja, zločin je bio prava egzekucija 36-godišnjeg Bosanca na koga je pucano s leđa iz neposredne blizine i koji je skoro odmah podlegao povredama.
 

Telo ubijenog unose u vozilo
 


- Policija je alarmirana u sredu, u 12.14. Kad smo stigli, na parkingu smo ugledali mrtvog muškarca koga smo, na osnovu provere vlasništva nad parkiranim audijem, uspeli da identifikujemo - kazao je policijski komesar Jan Bertil Cederholm.


On je dodao da je ubijeni Bosanac odranije bio poznat policiji i da se većina krivičnih dela za koja je osuđivan desila pre više godina.


- Znamo da se ubijeni 36-godišnjak družio s kriminalcima i da je bio prijatelj s vođama jedne od zaraćenih gangsterskih grupa - napomenuo je Cederholm.

U poteru bio uklljučen i policijski helikopter
 



Tridesetšestogodišnji Bosanac je kobnog dana bio u sauni na obali na Sibarpu u zapadnom delu Malmea. Pošto je često išao tamo, policija veruje da je zločinac za to znao.


- Postoje svedoci za koje verujemo da su videli ubicu koji je posle pucnjave počeo da beži. Tokom bekstva ubici je ispao revolver, ali on ga je podigao i nastavio da trči - otkriva Cederholm.

Ubistvo naručeno?


Policija veruje da je napadač sat vremena čekao žrtvu u blizini audija ubijenog.
- Svedoci su videli ubicu kako stavlja revolver u pantalone i beži biciklističkom stazom - kazao je Jan Bertil Cederholm i napomenuo da je moguće da je ubistvo bilo naručeno i da žrtva nije poznavala zločinca.


U međuvremenu su u blizini mesta zločina uhapšene tri osobe koje su brzo puštene iz pritvora jer istražitelji smatraju da nisu umešani u zločin.


Iako je policija brzo blokirala sve prilaze i krenula u potragu, nije imala mnogo uspeha.

Potraga za tragovima koji bi doveli do napadača


 

- Mislimo da je ubica star između 18 i 25 godina, crne kose i svetle puti. Imao je crne pantalone i crnu obuću, a na glavi je verovatno nosio tamnu kapu - priča Cederholm.


Jedan od svedoka izjavio je novinarima da je video ubicu dok je još čekao žrtvu, a među očevicima je bilo mnogo građevinskih radnika koji su radili na parkingu.


- Iako je Malme poznat po ovakvim obračunima, nisam odmah reagovao. Prvo sam pomislio da je nekom pukla guma ili da deca bacaju petarde. Popeo sam se na ogradu da vidim šta se dešava i tada počela da dolaze policijska vozila. Neki ljudi su plakali, a drugi su bili u šoku. Slobodno se može reći da se u ovom slučaju dogodilo hladnokrvno smaknuće - zaključio je jedan od svedoka.

Nedavno dobio sina

 

Švedski novinari su pričali s jednim od pripadnika zaraćenih gansterskih grupa iz bivše Jugoslvaije koji nije želeo da se njegovo ime pominje u novinama, ali je napomenuo da poznaje žrtvu.


- On nije bio umešan u kriminal i možete mi verovati na reč kad vam to kažem. Imao je porodicu i nedavno je dobio sina kojem se silno obradovao - kazao je sagovornik.


Šurak ubijenog Bosanca ispričao je novinarima da je pošao da traži zeta jer je primetio da kasni. Kad je došao na Sibarp, sreo je policiju i saznao šta se desilo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online