Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.04.2011.
09:47
Vestionline A

Mladić nije prepreka za Srbiju

Vlasti u Beogradu će morati da dokažu da čine sve što je u njihovoj moći kako bi Ratko Mladić bio uhapšen, ali mislim da to pitanje ne bi smelo da ometa Srbiju na njenom evropskom putu, izjavio je zamenik predsednika Odbora za evropske poslove Parlamenta Holandije Hari van Bomel.

"Neki poslanici holandskog parlamenta će sigurno istaći da Mladić mora biti u avionu za Hag pre nego što Srbija preduzme sledeći korak na putu ka članstvu u EU. Ja se s tim ne slažem.

Ratko Mladić i Hari Van Bomel

Vlasti u Beogradu će morati da dokažu da čine sve što je u njihovoj moći kako bi Ratko Mladić bio uhapšen, ali to ne bi smelo da ometa Srbiju na njenom evropskom putu", rekao je za "Dana" Van Bomel, koji će biti u delegaciji holandskih parlamentaraca 9. maja u Beogradu.

Mislim takođe, kazao je on, da "Holandija ne bi trebalo da 'pokrije' svoj neuspeh u Srebrenici tražeći od Srbije da uradi nemoguće".

"Generalno, poseta Beogradu je važna za obe zemlje. Efekat na holandsko javno mnjenje će biti ogroman. Daću sve od sebe da se imidž Srbije poboljša. jer smatram da vaša zemlja pripada evropskoj porodici", istakao je holandski parlamentarac.

Na pitanje šta očekuje od posete Beogradu, on je rekao da Srbija ima lošu reputaciju u Holandiji zbog rata na Kosmetu, ali da se nada da će dolazak holandske delegacije promeniti to mišljenje.

"Moja stranka, Socijalistička partija Holandije, bila je jedina koja se protivila ratu (NATO bombardovanje, op. n.), jer smo smatrali da bi probleme koji su nastali bilo bolje rešavati

diplomatskim putem, za šta je još bilo prostora", kazao je Van Bomel.

"Nadam se da će ova poseta pokazati mojim kolegama poslanicima da Srbija nije zemlja u kojoj su svi povezani s Mladićem i Hadžićem. Naravno, ja sam to znao sve vreme", dodao je on.

Na pitanje koje će biti glavne teme razgovora sa srpskim predstavnicima, holandski političar je rekao da će definitivno pitanje hapšenja Mladića dobiti najviše pažnje.

"Pored toga, razgovaraćemo o budućnosti odnosa s Kosovom, Albanijom i ostalim zemljama u regionu, ali i o viznoj liberalizaciji, ekonomskoj saradnji, pitanjima bezbednosti. Nadam se da ćemo razgovarati i o 'lakšim' temama, kao što su turizam, kultura, razmena studenata, umetnost i slično," zaključio je Van Bomel.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2011. 09:54
Generala u Hagu nikada videti necete.........uzivaj Generale ma gde bio
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online