Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.04.2011.
13:31
Vestionline A

Berluskoni na sudu samo sedam minuta

Prvi dan suđenja premijeru Italije Silviju Berluskonijku je trajao samo sedam minuta i pravi početak procesa je odložen ili zakazan tek za kraj maja, a to je samo jedan u nizu procesa protiv premijera Italije.

Berluskonija čeka nekoliko optužnica na sudu
 



Odluka je doneta u odsustvu Silvija Berluskonija, a nije bila tu ni Rubi, marokanska prostitutka sa kojom je, prema optužnici, premijer imao seks dok je bila maloletna. Njemu se sudi i za zloupotrebu službenog položaja.


Premijera čekaju i druga suđenja, koja je tokom proteklih godina uspevao da spreči, na primer za podmićivanje advokata tokom procesa protiv njegovog medijskog koncerna. Čeka ga i suđenje za kršenje zakona o porezu u prodaji prava na filmove, pri čemu je, navodno, na crno zaradio najmanje 470 miliona evra.
 

A tu je i stara optužnica za veze sa mafijom u cilju uticanja na politiku i pravosuđe. Berluskoni ima svoje verne pristalice koje su takođe došle pred Palatu pravde da bi mu pružili podršku.
 

Vođa te grupe i organizator mitinga podrške premijeru, Đovani Espozito, kaže:
“Ovo je lov na Silvija. Oni koji žele da ga ruše, to treba da pokušaju na izborima. Ovo nije način“.
 

Sam Berluskoni je ranije uspevao da se izvuče iz škripca ostajanjem u pozadini, ali sada se ponaša ofanzivnije. Pre suđenja, on je najavio: "I dalje ću vladati, ali ću se i braniti. Ovaj put ću reći svim Italijanima ko su ove sudije, a u novinama, na televiziji i u plenumu, nateraću moje tužioce da se stide”.
 

No, 74-godišnji plejboj je do sada samo pokazao da ume da izgubi živce, kao nedavno u televizijskoj emisiji u kojoj se o njemu vrlo kritički govorilo. Ne samo o njemu, već i o 26-godišnjoj Nikol Mineti, koja se profesionalno bavila dentalnom higijenom, dok prošle godine uz Berluskonijevu podršku nije postala - poslanik regionalnog parlamenta Lombardije.
 

On je pozvao televizijski studio i u direktnom telefonskom uključenju rekao da upravo gleda jednu odvratnu emisiju čije vođenje je užasno, prljavo i skaradno. Dodao je da je Minetijeva jedna divna osoba za razliku od prostitutki pozvanih u studio. Voditelj ga je potom nazvao nevaspitanim i siledžijom.
 

Sporna Nikol Mineti je samo jedna od osoba koje se suđenje Berluskoniju i te kako tiče, jer je upravo ona optužena da je birala i kontrolisala devojke koje su dolazile na divlje "bunga-bunga" žurke kod "tatice Berluskonija“. Premijeru neće biti lako. Za sudijskim pultom sedeće - tri žene.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online